פרופ' רפי קרסו

"סיכוי גדול שילדי העוטף יסבלו מפוסט-טראומה"

פרופ' רפי קרסו הביע דאגתו כלפי הילדים בעוטף עזה: "לעיתים הם צריכים לחכות שנתיים כדי להגיע לפסיכולוג. המדינה צריכה לתת לזה עדיפות ראשונה"


מבצע שומר החומות מאחורינו, אך יש כאלה שהטראומה והחרדה מימי המבצע עדיין מלוות אותם. בפתיחת התוכנית, פרופסור רפי קרסו הסביר מה גורם לתסמונת פוסט-טראומטית ומהם התסמינים השונים של פוסט-טראומה, שיתף בפוסט-טראומה האישית שלו והביע את דאגתו כלפי התושבים בעוטף עזה:

"בזמן מלחמת יום הכיפורים הייתי מגויס לשירות מילואים במשך יותר מ-9 חודשים, וטיפלתי בחיילים בהלם קרב. זה לא היה קל, לא להם ולא לי, ואחרי המלחמה גם לי בעצמי היו מצבים של פוסט-טראומה. חוויתי יחד עם המטופלים שלי את החוויות הטראומטיות, והייתי חולם שמפגיזים אותי ומפציצים אותי.

כשאני חושב על אותם ילדים קטנים המתגוררים בעוטף עזה, שמפחדים להיכנס לשירותים לעשות את צרכיהם או מפחדים להתקלח שמא תבוא אזעקת צבע אדום, אני מאמין שהסיכויים של אותם ילדים לסבול מפוסט-טראומה או מנוירוזה פוסט-טראומטית הם גדולים מאוד. לפעמים, באיזור עוטף עזה, אנשים צריכים לחכות שנה וחצי או שנתיים כדי להגיע לפסיכולוג ולקבל טיפול. המדינה שלנו חייבת לתת לזה עדיפות ראשונה, כדי שלא יגיע המצב בו נצטער על כך שלא נתנו להם את הטיפול הרפואי שמגיע להם".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
28/05/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופ' רפי קרסו
פרופ' רפי קרסו  |  צילום: 103fm
Paris