ד"ר מאיה רוזמן

קשה יש רק בלחם הקל

כיצד תוכלו לדעת שהלחם הקל שאתם אוכלים הוא באמת לחם קל? • ד"ר רוזמן ניפצה עוד מיתוס והסבירה: "לפי החוק, פרוסת לחם קל אמורה לשקול רק 24 גרם"


כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: כמה קלוריות אמורות להיות בפרוסה של לחם קל, וכיצד תוכלו לדעת האם הלחם הקל שאתם קונים הוא אכן לחם קל?

"כדאי לשים לב, שמה שהופך את הלחם לקל - זה בעיקר שהפרוסות שלו יותר דקות וקלות. ההבדל במספר הקלוריות ב-100 גרם של לחם, הוא זניח ולא משמעותי. היתרון של הלחם הקל הוא שבזמן דיאטה, אפשר להכין כריכים עם פחות קלוריות.

כדאי לשים לב שלא כל לחם שכתוב עליו 'לחם קל', הוא באמת קל. אם לא כתוב על האריזה במפורש מספר הקלוריות שיש בכל פרוסה, כנראה שיש לזה סיבה. אם הפרוסה נראית גדולה או כבדה, כמו שקורה לעיתים במאפיות ובבתי קפה, ייתכן שהיא מכילה יותר קלוריות אפילו מלחם רגיל. 

לפי החוק, פרוסת לחם קל אמורה לשקול רק 24 גרם, ואפשר לבדוק את זה גם בבית. אם הפרוסה שוקלת 30 גרם, או 50 גרם, יש בה כבר 60-100 קלוריות, ומי שמשלב כמות גדולה של לחם בתפריט צריך לבדוק אם ההבדל הקטן הזה לא עולה לו בתוספת ענקית של קלוריות מדי יום".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
28/05/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פינת המיתוסים
פינת המיתוסים  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris