מעיין אדם

למרות הכאב

יער סבלה מפוסט טראומה מורכבת בעקבות פגיעה מינית • היא למדה לחיות לצד החוויה בעזרת מרכז 'אדמת מרפא נשית' ובטיפולה של יעל כהן שסיפרה על התהליך


נשים רבות אשר חוו פגיעה מינית במהלך חייהן, בעיקר בילדות, נוטות להדחיק את האירוע ומנסות להמשיך בשגרת חייהן על אף החוויה הקשה. עבור חלק מהנפגעות, הטראומה עלולה לצוף שנים רבות לאחר מכן, ובדיוק כשנראה להן שהצליחו להתגבר עליה. מעיין אדם ואביגדור יצחקי (יו"ר מפעל הפיס) שוחחו עם יער בת ה-29, אשר לקתה בפוסט טראומה מורכבת בעקבות פגיעה מינית שעברה בילדותה.

"רק בשנה האחרונה התחלתי להיזכר, הפגיעה התרחשה מגיל 12", חשפה יער באומץ לב את התגובה הפוסט טראומתית. "זה פלאשבקים, זה לחזור לשם, זה להיות כל הזמן ב'מה עשו לי'. מקום של מלחמה וקושי להאמין בבני אדם. הכול קשה ומורכב. הייתי כמו עלה נידף ברוח - חיה בתל אביב, יש לי חברים ואין לי משפחה. אני צריכה גם לעמוד על הרגליים וגם לתפקד. אין זמן לעצור ולהיזכר בכלל במשהו".

"פניתי לעזרה כשהבנתי שיש לי פוסט טראומה מורכבת", סיפרה יער על החלטתה לפנות למרכז אמ"ן - 'אדמת מרפא נשית'. "פניתי אחרי שהתחלתי להיזכר, תוך כדי טיפול אצל פסיכולוגית בחוץ. זה היה נראה הישרדותי, כמו מלחמה".

לשיחה הצטרפה גם יעל כהן, מטפלת באותו מרכז, אשר סייעה ליער להתמודד עם הטראומה. היא סיפרה בקצרה על אופן הטיפול במרכז: "קרה הדבר הכי נורא בעולם - אנחנו רוצות רגע להיות עם זה ביחד ולהגיד לך 'את לא מדמיינת, את לא משוגעת, את לא עם אישיות גבולית, פגעו בך במקומות הכי פרטיים וקדושים שלך'. אנחנו מציעות טיפול בסביבה נשית שמוגבל בזמן, אבל לטווח ארוך - בין 3 חודשים ל־3 שנים".

בסיום השיחה, פנה אביגדור יצחקי ליעל בהצעה נרגשת: "נעשה הכול כדי שהדבר הזה ימשיך. ראיתי בטלוויזיה את הצורה שבה אתן מטפלות בנשים ומחזקות אחת את השנייה. אני רוצה שתגיעו אלינו למפעל הפיס ונראה איך מטפלים בדבר הזה". עוד הוסיף יצחקי ואמר, "לא משנה אם מדובר בנושאים של ביטחון, ביטחון כלכלי, התעללות ילדים ועוד, אנחנו צריכים לטפל בעצמנו ובארצנו, ולא לומר כל הזמן 'המשטרה לא עושה כלום'".

עריכה: מאור ראטה

14/07/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


למצולם אין קשר לנאמר
למצולם אין קשר לנאמר  |  צילום: Ingram Images
Paris