כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון ללחם כוסמין ללא לישה.
רשימת המצרכים
900 גרם קמח כוסמין מלא
100 גרם קמח לבן (כדי שהלחם יצא קצת יותר אוורירי. זה לא חובה, אפשר להכין רק מקמח כוסמין)
כף שמרים יבשים (15 גר')
כף מלח (20 גר')
4 כוסות מים
אופן ההכנה
מערבבים הכל יחד בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.
מרפדים 2 תבניות אינגליש בנייר אפייה, משמנים בתרסיס שמן, מחלקים את הבצק ל-2 ואופים על 200 מעלות בטורבו עד שמשחים.
הבצק יהיה מעט דביק לכן כדאי לקמח את המשטח והידיים.