ד"ר מאיה רוזמן

נשנושים בעבור חולי סוכרת

כיצד חולי סוכרת יכולים בכל זאת ליהנות מנשנושים מתוקים? • ד"ר רוזמן ייעצה: "צריך לשלב יחד עם המתוקים, מאכלים שיעכבו את ספיגת הסוכר שלהם"


במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: מהם הנשנושים העדיפים אם יש נטייה לסוכרת?

"סוכרת היא המחלה הנפוצה ביותר כיום באוכלוסיה המערבית. ברור שהיא נובעת מתזונה לא נכונה ומעודף פחמימות, ועדיין רוב הסובלים מסוכרת מתקשים לוותר על נשנושים מתוקים ואפילו על פירות.

כדי לשלב אותם בכל זאת בתפריט, צריך להפחית את האינדקס הגליקמי שלהם. המשמעות היא שצריך לשלב יחד עם המתוקים, מאכלים שיעכבו את ספיגת הסוכר שלהם, כאלה שמכילים חלבונים או שומנים - שהעיכול שלהם יחד עם הסוכר עושה את העבודה היטב.

במילים אחרות, אם רוצים פרי, כדאי לאכול אותו יחד עם שקדים או יוגורט. אם רוצים עוגיה עדיף שהיא תכיל גם שקדים ואגוזים.

בגלידה, לדוגמה, יש כבר חלבון ושומן ולכן היא מתאימה, רק צריך להיזהר בקלוריות - כדור אחד של גלידת שמנת מכיל מעל 100 קלוריות. לגבי שוקולד, מומלץ לאכול שוקולד מריר שמכיל מעט סוכר בדרך כלל, וגם השומנים בו מעכבים את ספיגת הסוכר.

בנוסף לכל זה, יש נשנושים עם אינדקס גליקמי נמוך מראש: ארטיקים וגלידות דיאט אפשריים ומתאימים, חלבה ללא סוכר מצוינת, וגם נשנושים לא מתוקים כמו כוס גרגרי חומוס עם פלפל שחור ומיץ לימון (בריא, לא מקפיץ סוכר ומלא בסיבים תזונתיים וברזל), פולי הסויה אדממה (האינדקס הגליקמי אפסי, והם מלאים בחלבון איכותי וברזל), ושאר הפיצוחים כמו פיסטוקים (נשנוש דיאטטי שמשביע לזמן ארוך ולא מקפיץ את הסוכר בדם)".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
20/08/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


נשנושים בעבור חולי סוכרת
נשנושים בעבור חולי סוכרת  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris