הגיעה עת שייק: כולנו אוהבים ליהנות מדי פעם משייק פירות ירוק ומרענן, מלא בוויטמינים, מינרלים ועוד חומרים חשובים שייתנו לנו אנרגיה להמשך היום. כבכל תוכנית, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן מיתוס נפוץ לגבי תזונה והרכב המזון אותו אנו אוכלים. הפעם, התייחסה רוזמן לשייקים המרעננים שאנו אוהבים, וסיפרה לנו מה כדאי שדווקא לא יהיה בהם: "שייק ירוק על הבוקר, נחשב להתחלה בריאה במיוחד ליום מלא אנרגיות. הרבה ויטמינים, סיבים תזונתיים, כלורופיל שנותן תחושה של ניקוי הגוף".
"שייק הוא גם יחסית קל לעיכול – הבלנדר שלנו טחן את כל הירקות והפירות למחית, ובעצם עשה את כל העבודה של הקיבה שלנו – שלא צריכה ללוש וללוש את האוכל כדי שהגוף יספוג ממנו את הוויטמינים, ולכן יש לה עבודה קלה יותר", הדגישה והוסיפה: "זה נותן לנו תחושת קלילות, אבל גם שובע, תחושת דיאטה ובריאות. אבל, שימו לב: תחשבו פעמיים לפני שתוסיפו תרד לשייק".
מדוע דווקא התרד אינו מומלץ בכל פעם שאנו שותים שייק?