כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון לעוגיות מעמול מקמח שקדים. המתכון מיועד ל-13 יחידות, ובכל עוגייה 97 קלוריות בלבד.
מרכיבים לבצק
1 וחצי כוס קמח שקדים
רבע כוס פשתן טחון
3 כפות סירופ מייפל טבעי
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
מרכיבים למילוי
60 גר' תמרים מגולענים
10 גר' אגוזי מלך
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים תבנית עם נייר אפייה.
מערבבים את כל המצרכים יחד עד לקבלת בצק אחיד.
מעבדים במעבד מזון עם סכין תחתונה את התמרים והאגוזים.
מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים וארוכים. מועכים כל כדור ומניחים במרכז 1/2 כפית מילוי. אוספים את הבצק וסוגרים.
מעבירים לתבנית ובעזרת מזלג קטן מעצבים את העוגיות, מפזרים מעט קמח שקדים מעל.
אופים בתנור בין 15 ל-20 דקות עד להזהבה קלה.