מתכון לשבת - פיצה/לזניה בטטה
ד"ר מאיה רוזמן שיתפה במתכון שהמציאה וזכה להצלחה מסחררת: "עקב הצורך להכין כיבוד ללא גלוטן, וגם בלי הרבה עבודה כמו שאני אוהבת... וגם שאפשר להכין יום יומיים קודם ולא להילחץ ברגע האחרון".
מצרכים:
2 בטטות גדולות מקולפות ומבושלות
3 ביצים
שני שליש כוס פירורי לחם ללא גלוטן
תבלינים
קופסת 100 גרם רסק שקשוקה יכין/שופרסל
200 גרם מוצרלה מגוררת
אפשר להוסיף בולגרית 5% מפוררת, תירס, פטריות... פלפל קלוי... כל תוספת שרוצים... לא הוספתי כי לא חשבתי על זה...
מועכים את הבטטה לפירה, מוסיפים את הביצים פרורי הלחם והתבלינים. שוטחים על תבנית לפי העובי הרצוי, ואופים כ-20 דקות ב 180 מעלות.
מצננים, אפשר לשמור יומיים במקרר.
רבע שעה לפני ההגשה, שופכים את רוטב השקשוקה
מפזרים מוצרלה ותוספות
אופים רבע שעה,
מגישים ומקבלים מחמאות.
קראתי לזה פיצה בטטה אבל משום מה כל האורחים ביקשו את המתכון של "לזניה בטטה" אז שיקראו לזה איך שיקראו... זה טעים, למבוגרים וגם לילדים.
כמות הקלוריות לכל הכמות - 1500. לחלק למספר הריבועים _יוצא הרבה)
תיהנו, ושבת שלום.