בן כספית ואריה אלדד

"יש כשל נקודתי, אבל השב"כ עסוק בעוד אלפי נושאים"

עובד בביתו של בני גנץ נעצר ונאשם בריגול, כאשר פנה להאקרים איראנים • עדי כרמי, בכיר בשב"כ לשעבר, טען: "בשורה התחתונה - לא נגרם שום נזק"


עומרי גורן, בן 37 מלוד, שעבד מספר שנים בניקיון ביתו של שר הביטחון בני גנץ, נעצר על ידי השב"כ ונאשם בריגול.  על פי האישום, הוא פנה לקבוצת ההאקרים Black Shadow העובדת עם איראן והציע לשתול 'תולעת' במחשב שר הביטחון. זאת בנוסף לכך שצילם בביתו של גנץ את הכספת ואת שולחן העבודה. אריה אלדד ורוני בר און שוחחו ב־103fm עם עדי כרמי, בכיר בשב"כ לשעבר, אשר הביע את דעתו בנושא. 

ראשית, מיהר כרמי להרגיע והכריז: "בשורה תחתונה לא נגרם שום נזק, הוא לא הספיק להעביר מידע. איך שהוא ביצע את המהלך היזום הוא נעצר, נחקר והודה".

"האיש הזה שיש לו עבר פלילי החליט על דעת עצמו ליזום קשר למודיעין האיראני כדי להעביר מידע תמורת כסף. הוא התחיל לעבוד בבית שר הביטחון עוד לפני שהוא נהיה שר הביטחון", הבהיר, והוסיף: "יש פה כשל שאחד כזה עבד בבית שר הביטחון. זה דבר שהיה צריך לאתר מבעוד מועד וזה לא נעשה. בשב"כ אומרים שלאור המקרה הזה הם עושים בחינה מחדש של כל תהליכי האבחון הביטחוני ומגבשים את הנהלים החדשים בעניין הזה. אף אחד לא מתנער מזה - הפוך".

"עד האירוע הסיכון היה פלילי ולא ביטחוני"

על הביקורת הנשמעת כיצד נתנו לאדם בעל עבר כזה לעבוד בביתו של גנץ, אמר: "ברור שהיה פה כשל נקודתי אבל צריך לזכור שיש אנשים, כולל במתחם הכנסת, שישבו בכלא, שילמו את חובם לחברה ועל פי חוק יסוד חופש העיסוק הם ממשיכים לעבוד בכל מיני מקומות אחרים. השב"כ עסוק בעוד 7,000 דברים ומסכל 500 פיגועים בשנה. יש כשל באבחון הביטחוני - נבדק, נבחן ומרעננים את הנהלים".

"תפקיד השב"כ בחקירות זה קודם כל חקר האמת. אם אתה לא חוקר את האמת ולא מגיע לתוצאות של אמת אתה לא יכול למנוע את הפיגוע או הריגול הבא. לכן, בכל חקירה מה שעומד לנגד עיני החוקר או צוות החקירה זה חקר האמת ולא הראיה. זה שוני משמעותי מאוד בניגוד לארגונים אחרים", הדגיש.

בסיום דבריו, הציג כרמי את דעתו לגבי עסקתו של עומרי גורן: "באופן אישי, חד משמעית שהוא לא יכול לעבוד בבית שר הביטחון - העבר שלו מפוקפק. עד האירוע הזה הסיכון היה פלילי ולא ביטחוני".

עריכה: שני רומנו

18/11/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


בני גנץ
בני גנץ  |  צילום: תומר נויברג/פלאש90
Paris