ד"ר מאיה רוזמן

שמים את הקילופים על השולחן

סיפור עם עתיק יומין מסביר שאסור לקלף פירות וירקות, מאחר וערכם התזונתי יצנח פלאים • אז זהו, שלא • ד"ר מאיה רוזמן עם האמת לאמיתה • פינת המיתוס


ודאי גם אתם מצאתם את עצמכם מקלפים ירק או פרי בנוכחות אחרים, וישר אמרו לכם שלא כדאי לעשות זאת כי הוויטמינים והערכים התזונתיים נמצאים בקליפה. תחזיקו חזק - מדובר בלא יותר ממיתוס. 

ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "אפשר לקלף, ולא רק זה - לפעמים כדאי. בדיקת הערך התזונתי של כל ירק ופרי, בטבלאות שמפרטות ויטמינים וסיבים תזונתיים, מגלה כי כמות הוויטמינים והסיבים דומה מאוד כשבודקים את הירק או הפרי בשלמותו, כלומר עם הקליפה". 

בהמשך, הוסיפה: "במילים אחרות, עדיף לאכול ירקות ופירות מקולפים מאשר לא לאכול בכלל. אז, אם אתם מאלו שמקלפים את התפוח וחותכים אותו לשמונה חלקים, מסדרים על הצלחת ונהנים ממנו בצורה הזו, דעו שאין עם זה שום בעיה בריאותית". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
03/12/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פירות וירקות - לא רק עם קליפה
פירות וירקות - לא רק עם קליפה  |  צילום: Ingram Images
Paris