ודאי גם אתם מצאתם את עצמכם מקלפים ירק או פרי בנוכחות אחרים, וישר אמרו לכם שלא כדאי לעשות זאת כי הוויטמינים והערכים התזונתיים נמצאים בקליפה. תחזיקו חזק - מדובר בלא יותר ממיתוס.
ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "אפשר לקלף, ולא רק זה - לפעמים כדאי. בדיקת הערך התזונתי של כל ירק ופרי, בטבלאות שמפרטות ויטמינים וסיבים תזונתיים, מגלה כי כמות הוויטמינים והסיבים דומה מאוד כשבודקים את הירק או הפרי בשלמותו, כלומר עם הקליפה".
בהמשך, הוסיפה: "במילים אחרות, עדיף לאכול ירקות ופירות מקולפים מאשר לא לאכול בכלל. אז, אם אתם מאלו שמקלפים את התפוח וחותכים אותו לשמונה חלקים, מסדרים על הצלחת ונהנים ממנו בצורה הזו, דעו שאין עם זה שום בעיה בריאותית".