לא רק מרק

הידעתם, שאכילת צלחת מרק לפני הארוחה תורמת לירידה בצריכת הקלוריות היומית? • ד"ר מאיה רוזמן על התוספת הנפלאה לחורף שלנו • בתיאבון


החורף כבר כאן, וזה בדיוק הזמן להכין סיר מרק מהביל וליהנות ממנו כל השבוע; אך מלבד הכיף באכילת המרק, מתברר שהמרקים הם בעלי יתרונות תזונתיים ברורים. היום, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן כיצד מרק יכול לסייע לנו להוריד את צריכת הקלוריות היומית שלנו. 

"על פי מחקרים, צריכת מרק 10־20 דקות לפני הארוחה מפחיתה את כמות המזון הנאכלת באותה ארוחה, ובכך תורמת לירידה בצריכת הקלוריות היומית. איך זה קורה? המרק בדרך כלל יכיל ירקות, שיתרמו לגוף סיבים תזונתיים הגורמים לשובע", סיפרה. 

בהמשך, הוסיפה ד"ר רוזמן: "המרק גם מכיל נפח גדול יחסית למעט קלוריות, כך שהוא ממלא את הקיבה ותורם בכך לשובע מיידי. והכי חשוב - המרק גורם לחימום החך באזור בו נמצא מרכז הרעב והשבוע במוח, מה שמוריד באופן אוטומטי את תחושת הרעב". 

אז איזה מרק כדאי להכין? הכינו את הסיר והאזינו בקשב רב. בתיאבון! 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
03/12/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: יח"צ סיון שחור
Paris