איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"הערבות ההדדית לא קיימת"

פרופ' אבישי אליס (ביה"ח בילינסון) בביקורת על ההתמודדות עם הקורונה: "החובה ההפוכה היא גם להתחסן כדי להישמר גם לעצמי וגם לסביבתי"


גם היום (ב') נמשך הזינוק במספר המאומתים לזן האומיקרון ברחבי הארץ, זאת לאחר שביממה החולפת אובחנו בישראל 1,760 נדבקים בנגיף. מקדם ההדבקה עדיין גבוה מאחת, וכעת הוא עומד על 1.41, נתון המעיד על התפשטות המגפה.

פרופ' אבישי אליס, מנהל המחלקה הפנימית בבית החולים בילינסון ויו"ר האיגוד הישראלי לרפואה פנימית שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והגיב לדברים: "בניגוד לשנה שעברה שאיכשהו לא היו חולי שפעת, השנה יש גם וגם. אני חושב שצריך לייחס זאת לעובדה שאנו פחות מקפידים על ריחוק, קצת פחות על המסכות ומידת ההתחסנות לשפעת לא מספיקה. בכל בתי החולים יש עלייה דרמטית במספר החולים עם מחלות דרכי נשימה ובראשן שפעת, וחלק מאוד מכובד מהם לא התחסנו. יש הכל מהכל, החל מנשים צעירות וכלה במבוגרים עם מחלות רקע. בביה"ח אין מחלקת קורונה נכון לרגע זה, כיוון שמספר חולי הקורונה המאושפזים קטן".

"הכל הוא ניהול סיכונים", הבהיר. "אם יהיו עשרות אלפי חולים, גם המספר האבסולוטי של החולים קשה יהיה גדול. ההיצע והיכולת לטפל בהרבה חולים הוא קטן. נקודה שנייה היא הבידודים. אם בן של רופאה או אחות יהיה בבידוד, היא תישאר איתו בבית ולא תבוא לעבודה. זה אחד מתרחישי האימה שצריך לקחת בחשבון. אנו לא עושים פניקה משום דבר, אנו נמצאים בשדה הקרב, ושם מכינים את האופציות הקיימות. הכוח שעומד הוא קטן, עייף וקשה לו, יש בתי חולים אחרים בהם המסדרונות מתחילים להתמלא". 

בסיום דבריו, הדגיש פרופ' אליס: "אני לא חושב שמישהו צריך לדבר במונחים של כישלון. הערבות ההדדית שקיימת כאן לא קיימת, ואז אנשים פורעי כל חוק לא מתחסנים, ולא רק שהם פוגעים בעצמם - הם פוגעים בסביבה. החובה היא להתחסן כדי לא להגיע למצב הזה ולהישמר גם לעצמי וגם לסביבתי. כל הערבות ההדדית ומדינה שיש בה התנהלות לא קיים, וזה הכישלון". 

עריכה: מיכל קדוש 

27/12/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


למצולמים אין קשר לנאמר
למצולמים אין קשר לנאמר  |  צילום: מרים אלסטר/פלאש90
Paris