טוב לדעת: מה עדיף? תפריט דל פחמימות או דל שומן? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה.
"לפני בערך 10-20 שנה, שלטה הגישה, שכדי לרדת במשקל או לשפר את הבריאות, כדאי לבחור בתפריט שהוא דל בשומן. לאורך השנים הצטברו מחקרים שאנשים שמגבילים צריכת שומן לא מרוויחים ירידה במשקל או יתרונות בריאותיים אחרים. בסקר שבדק מחקרים שבוצעו בקרב 135,000 אנשים, השוו בין אנשים שצרכו תפריט דל שומן ועתיר פחמימות, או תפריט הפוך – עם מעט פחמימות והרבה שומן.
"לפי התוצאות, אלו שצרכו תפריטים דלי שומן עם הרבה פחמימות היו חולים יותר במחלות לב ומחלות אחרות, בהשוואה לאלו שצרכו תפריטים דלי פחמימות עם יותר שומן. במחקר אחר שבוצע במשך 8 שנים בקרב 50,000 נשים, ביקשו ממחצית מהמשתתפות לצרוך תזונה דלת שומן. לפי התוצאות, התזונה דלת השומן לא הפחיתה סיכון לסרטן השד, סרטן המעי הגס, ואף לא תרמה לירידה במשקל.
"מה המסר? אכילת שומן לא תהפוך אותנו לשמנים או לחולים, אבל מפחמימות וסוכרים צריך בהחלט להיזהר.