ועדת העבודה והרווחה קיימה היום (ב') דיון משותף עם ועדת הכלכלה בו דנו במדיניות הפיצויים. סביב ידיעה זו ביקשה ענת דוידוב לשוחח עם יו"ר ועדת העבודה והרווחה חברת הכנסת אפרת רייטן-מרום, שהסבירה על מדיניות הממשלה סביב פיצוי כלכלי לעצמאיים.
לדבריה, מתווה הפיצוי צריך להיות שונה בגל הנוכחי בגלל שלא כל הענפים נפגעו, ויש ענפים גדולים שאפילו הרוויחו. "השיח שלי עם לשכת השר ואגף התקציבים הוא טוב ופתוח - אני מראה להם את הנתונים הקיימים, שכרגע עוד לא רואים לגמרי. יש ענפים שנפגעים בצורה אנושה, כמו עולם התרבות והפנאי, האירועים, מסעדנות וכדומה. העניין הוא שהמתווה בגל הנוכחי צריך להיות שונה מהגלים הקודמים, בגלל שלא כל הענפים נפגעו", טענה חברת הכנסת רייטן.
"קבענו שבעוד שבועיים תהיה ישיבה נוספת בעקבות הדיון. משרד האוצר בוחן אפשרויות טובות ואפקטיביות שעלו היום בדיון. למשל, כשדיברנו על בעיית התזרים, אפשר יהיה לדחות את הביטוח הלאומי וספקים של משרד הביטחון ומשרד החינוך יקדימו את התשלומים במקום לשלם שוטף פלוס 90. אני אומרת ביושר רב שהדיון היה אפקטיבי וחיובי - אני לא חוויתי התנגדויות. להיפך, חוויתי קשב ושיתוף פעולה גם על נושאים שעד היום לא עלו לכותרות, כמו גני הילדים הפרטיים שנאלצים להיסגר כל שני וחמישי בגלל הבידודים. אני לא התרשמתי שהממשלה הזאת הולכת לתת לעסקים לקרוס. כבר ביום רביעי נוכל לקדם ולשפר את המתווה", הסבירה יו"ר ועדת העבודה והרווחה.
על קיצור ימי הבידוד לחמישה, אמרה: "מדובר בהחלטה חשובה מאוד, הרי אנו מנסים למצוא תמיד את האיזון שבו ניתן לשמור על הבריאות ועל המשק. היום, שאנחנו כבר יותר חכמים ויודעים הרבה יותר דברים על המחלה הזאת - אפשר להסתכל עליה אחרת. אפשר לקצר. השינוי פה הוא משמעותי מאוד, אבל יש פה עוד הרבה דברים שאנחנו צריכים לטפל בהם".
עריכה: דוד זבולוני