מעיין אדם

הפרלמנט, לא רק בטלוויזיה

עיריית י-ם מצאה פתרון לבדידות שחשים מבוגרי העיר בתקופת הקורונה, והקימה 27 פרלמנטים חברתיים • גיל ריבוש ושושי רז, המשתתפת בפרלמנט, על החוויה


בני הגיל השלישי מצאו את עצמם בשנתיים האחרונות ספונים בביתם, ומחכים בסבלנות אין קץ שעוד גל קורונה יעבור. מחלת הבדידות הקשה השאירה את אותותיה, והשפיעה על שגרת החיים שלהם. רבים התרחקו מהחברים, מתגעגעים לילדים, ועורגים לחיבוק ונשיקה מהנכדים הקטנים.

באופן מפתיע, גם בשיא משבר בריאות עולמי, התפתחו כמה וכמה יוזמות חברתיות מרגשות שנועדו לחזק את קהילת הקשישים בארץ, כשהמטרה העיקרית היא לייצר רשת תמיכה עבור מי שנשאר בין ארבעה קירות, ורק מחכה לצאת החוצה ולחזור בהדרגה לפגוש אנשים תוך שמירה על הכללים.

אחת מאותן יוזמות מופלאות שנתקלנו בהן בתקופה האחרונה שייכת לעיריית ירושלים בשיתוף מפעל הפיס. השתיים יצרו מיזם מרגש להפגת הבדידות בקרב התושבים הותיקים ברחבי העיר. הפרויקט נקרא 'פרלמנטים בבתי קפה', והוא שואף ליצור רשת תמיכה חברתית והפגת בדידות על ידי מפגשים בבתי קפה שכונתיים לתושבים ותיקים בשכונות בעיר. בינתיים, נפתחו בעיר כבר 27 פרלמנטים, והיד עוד נטויה. 

גיל ריבוש, ראש מנהל שירותי קהילה בעיר סיפר על בעיית הבדידות שצפה, ועל הניסיון המקורי למגר אותה ולהעניק לקשישים בעיר הזדמנות להשתלב בפעילות קהילתית בשכונה בה הם מתגוררים. "יש בעיר מועדונים רבים לקשישים, אבל יש אנשים שמתאים להם עוד משהו. אפשר להתאים את הפרלמנט לאוכלוסייה בירושלים, שהיא מאוד מגוונת. האוכלוסייה קובעת". 

לשיחה הצטרפה שושי רז, תושבת העיר, שסיפרה בהתרגשות על השתתפותה בפרלמנט. לדבריה, הם נפגשים בכל יום שישי בגן הבוטני בירושלים, ומעבר לנוף המקסים ולאווירה הטובה, הם זוכים להכיר אחת את השני, לחשוף סיפורים אישיים, ולגלות את השכנים שלהם מחדש. "למשל השחקן גולן אזולאי גר בשכונה, ויום אחד הוא בא עם גיטרה והיה פשוט מקסים. הוא סיפר לנו חוויות, ניגן בגיטרה, ופשוט לא רצינו שזה יגמר", סיפרה רז בהתרגשות מדבקת.

עריכה: עדן בן ארי 

21/01/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


הכותל המערבי
הכותל המערבי  |  צילום: סבי ברנס/פלאש90
Paris