איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"מוקד התחלואה הוא לא בהכרח בית הספר"

האם יש לבטל את מתווה הבידודים? איריס דורון, מנהלת תיכון בנס ציונה שיתפה בדעתה על כך: "המתווה נותן אמון בתלמיד ובהוריו"


גל האומיקרון ממשיך להכות במדינה, ויחד איתו חולים רבים במערכת החינוך בהם ילדים בגילאים 0-18. ביממה האחרונה דנים בממשלה על אפשרות לביטול מתווה הבידודים בישראל, ורה"מ נפתלי בנט מתכנס בשעה זו עם צוות מומחים לשינוי המתווה, ביחד עם נציגים של משרד החינוך והבריאות. מנהלת בית הספר בן גוריון בנס ציונה, איריס דורון, שוחחה עם ענת דוידוב וסיפרה על המצב בבית ספרה, וכיצד לדעתה צריך לפעול במערכת החינוך להדביק את הפערים לתלמידים החסרים.

לדבריה, "150 מורים, כלומר 10% מכלל מחדר המורים, מאומתים. בכל יום יש לנו תלמידים מאומתים או בסיכון, עם מחלות רקע של המשפחה, שלא מגיעים מפני שהם חוששים. זה אתגר מורכב לנהל בית ספר בימים אלה. מורים בודדים משלבים בין הלמידה הפרונטלית ללמידה מרחוק, כי נזקקות מיומנויות שונות על מנת לעשות זאת. לכן, הבקשה שלי לכל מורה היא ליצור קשר עם התלמידים המאומתים בשעות הפרטניות ולהשלים את החומר. המתווה הנוכחי נותן אמון בתלמיד ובהוריו, כך שכל תלמיד חולה נשאר בביתו, כי גם המורים חוששים על בריאותם. יחד עם זאת, אנחנו מצליחים ליצור אי של שפיות - הרי אנחנו לא אחראים על הווירוס, אנחנו אחראים רק על ההתמודדות. לכן, אני חושבת שנכון מאוד לשמור על השפיות בבית הספר. הלמידה הזאת פנים אל פנים והניסיונות לשמר את השגרה, הם גם משמרים את החוסן הרגשי והחברתי של התלמידים".

בהמשך, הוסיפה דורון כי "אני רוצה להשאיר לאנשי המקצוע את התחום שלהם. אני תומכת בעמדה של משרד החינוך שהדבר הנכון ביותר הוא לשמור על היציבות הרגשית של תלמידי ישראל ולהביא אותם לבתי הספר כדי שילמדו. יש נזק גדול שנגרם מהלמידה מרחוק, כמו ההשמנה וההתמכרויות למסכים - אנחנו מטפלים בהם עכשיו. זו המציאות שלנו כרגע. אין סיבה שילד בריא, ללא תסמינים, ישב בבידוד ויורחק מהמערכת. חבל לנתק אותו מהחברים, צריך למצוא את האיזון הנכון עם הבריאות הנפשית של הילדים. ברור לכולנו שהלמידה היא לא רציפה, אנחנו לא מספיקים את החומר הלימודי לקראת הבגרויות".

עריכה: דוד זבולוני 

26/01/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


איפה הכסף עם ענת דוידוב
איפה הכסף עם ענת דוידוב  |  צילום: 103fm
Paris