הסוף לדיבורית ברכב?

ההחלטה התקדימית: בית המשפט העליון קבע כי גם שימוש בטלפון בהיותו מחובר לדיבורית, יכול להיחשב לעבירה • עו"ד אילון אורון, הסביר


נהגים, שימו לב: החלטה תקדימית של בית המשפט העליון עתידה לשנות את השימוש בטלפון בעת נהיגה. אם עד כה היה ברור לכל נהג שמותר להשתמש בטלפון בהיותו מחובר לדיבורית, החלטה של השופטת אסתר חיות קובעת כי הדבר עשוי להיחשב עבירה. עו"ד אילון אורון, יו"ר ועדת התעבורה הארצית של לשכת עורכי הדין, הביע את דעתו בנושא בשיחה עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב-103fm.

עו"ד אורון התייחס להחלטה התקדימית בדבר שימוש בפלאפון בעת נהיגה, והסביר כי בעבר החוק קבע כי "המכשיר צריך לעמוד בזכות עצמו, כלומר באופן יציב בדיבורית. על פי לשון התקנה, כאשר המכשיר מצוי במה שמוגדר דיבורית, קרי מתקן קבוע, אפשר לעשות בו שימוש ולדבר על כל הנושאים שבעולם".

הוא סיפר כי "בבית דין צבאי נדון חייל שהטלפון היה בדיבורית, הוא נגע בו כשהוא במתקן הקבע וחייג מספר פעמים. לאור זאת, מספר שניות הוא היה עסוק בחיוג במכשיר, נרשם נגדו דו"ח והוא הואשם בביצוע עבירת טלפון, שימוש שלא כדין בטלפון". לדעתו, "זה מרחיק לכת, זה מעבר למה שכתוב בחוק. החוק מאפשר ומתיר את זה. באותה מידה אתה יכול כל הזמן להתעסק ברדיו".

עוד הוסיף עו"ד אורון: "מה שיוצא הוא שנפרצה פה פרצה שמאפשרת לכל שוטר שיראה נהג שהאצבע שלו נקשה במכשיר, לרשום לו דו"ח. בהחלטה עצמה נאמר שצריך לעבור שוב על נוסח החוק שחוגג 15 שנים בכדי לנסח אותו באופן יותר ברור ומתאים לימינו. שורה תחתונה, אני רוצה להזהיר נהגים 'האויב מאחוריך' כמו שאומרים בחיל האויר, המטוס שאתה לא רואה הוא שיפיל אותך".

      

עריכה: עופרי גליכמן

14/02/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אילוסטרציה - למצולם אין קשר לכתבה
אילוסטרציה - למצולם אין קשר לכתבה  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris