ד"ר מאיה רוזמן

ואני רק רציתי חטיף

מכירים את החשק הבלתי מוסבר לשלל נשנושים דווקא עם רדת החושך? • ד"ר מאיה רוזמן עם האמת המלאה על אכילה בלילה • פינת המיתוס


לא מעטים מאיתנו נהנים מנשנושי ערב במקרה הטוב, ומארוחת ערב מאוחרת במקרה הפחות טוב. מה כדאי לנו לאכול בלילה אם אנחנו ממש חפצים במשהו קטן? האם כדאי לוותר על המאנץ' הלילי? במסגרת פינת המיתוס הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את הסוגיה. 

"לא כל דבר כדאי לאכול בלילה", טענה תחילה. "יהיו מי שירצו לנשנש מתוקים, עוגיות או ופלים, וברור שזה לא רצוי בכל שעה, בטח שלא בלילה. פחמימות ריקות בלילה נחשבות לגרועות ביותר מבחינת עלייה בסיכון לסוכרת ודלקות בכל הדם". 

עוד הוסיפה: "אם אוכלים ארוחת ערב בשעה 19:00 והולכים לישון בחצות, טבעי שנהיה רעבים שוב. עולה השאלה האם להתאפק, והתשובה היא ממש לא. לא בריא ללכת לישון עם קיבה מקרקרת מרעב. רעב מפחית את איכות השינה וגורם לשינה ירודה ומקוטעת. שינה כזו גורמת לירידה בהפרשת הורמוני השובע ביום שלמחרת, וגם כמובן לעייפות שמגבירה את הצורך במתוק. אז מה כן אפשר לאכול שיתאים למניעת קפיצות סוכר בלילה ולא יכיל הרבה קלוריות? שקדים או אגוזים – בכמות של 20 גרם (מכל הסוגים). הם סופחים נוזלים בקיבה, תורמים לתחושת שובע, לא מקפיצים את הסוכר בדם בכלל, ומכילים מגנזיום שעוזר להרפיית שרירים ולשינה טובה יותר". 

"אפשר גם לאכול יוגורט 3%. הוא לא מקפיץ סוכר, השילוב עם השומן חשוב לעיכול איטי ולשובע ארוך יותר", הבהירה ד"ר רוזמן, "חלבוני החלב יספקו חלבונים במשך השינה לבניית שרירים, ובנוסף הוא מכיל סידן שדרוש להרפיה ולשינה טובה יותר. אפשר גם לנשנש כוס גרגרי חומוס או 200 גרם אדממה - הקטניות מכילות גם חלבון איכותי וגם אינדקס גליקמי נמוך מאוד, מה שאומר שאינן מקפיצות את הסוכר בדם, וגם שילוב של סידן ומגנזיום ששניהם דרושים לשינה טובה. הן מכילות סיבים תזונתיים בכמות גדולה, שתורמים לשובע ארוך". 

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
16/08/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris