צה"ל ממשיך את התמרון הקרקעי בלבנון ועורך תקיפות של חיל האוויר מדי יום על אדמת לבנון. למרות זאת, כל הפרשנים הצבאיים טוענים כי ישנה עוד דרך עד סיום המערכה בזירה הלבנונית. אלוף (מיל') גרשון הכהן ניתח את המשך המערכה שם.
כשנשאל לגבי המצפן הצבאי שיש במערכה אמר: "אני חושב שלפחות בצפון, מאוד ברור ויש מצפן כזה. דובר עליו מראש והוא מוביל להסדר. הסדר זה לא בהכרח מילה שצריכה להדליק פיוזים לימיניים. למלחמה בצפון יש הישגים. גם לחיל האוויר. גם לכוחות היבשה שלקחו את רצועת הכפרים הצמודה לגבול. הפעולה שלהם בהחלט מצדיקה את עצמה בכל קנה מידה, כי רואים באיזה היקף תחמושת מדובר, באיזה היקף הכנות, באיזה היקף חפירות של תת קרקע. במידה רבה הפעולה הזו הייתה הכרחית. אם מחר יהיה הסכם בנוסח 1701, שזה ההחלטת מועצת הביטחון לסיום מלחמת לבנון השנייה. לפחות אנחנו יכולים להגיד שהקטנו מאוד את היכולות של רדואן לעשות התקפת פתע בנוסח ה-7 באוקטובר כי שללנו את ההכנות שהם בנו לזה"
עוד הוסיף בנושא היום שאחרי: "מה שמכוון את הרמטכ"ל והוא דיבר על זה הרבה לפני שהתוכנית הייתה בשלבי האתחול שלה, זו שכרגע ממומשת שהיא מאוד לא יומרנית ומאוד מאוד ממוסדת בצורה משכנעת. זה שברור לנו שאת המשימה הגדולה של השקט לגליל יהיה אפשר להשיג רק מהפעולה הזו. הפעולה הזאת לוקחת נתח קטן. טילי נ"ט אפשר לירות גם ללא קשר עין ישיר. הם משתפרים ומשתדרגים, יש כטב"מים לסוגיהם. זאת אומרת אנחנו יכולים לשבת על הליטני והגליל ימשיך לבעור ואז ישאלו אותנו מה השגתם? ולכן במידה רבה קרה כאן משהו מרתק בתוך לבנון ובו מדינת ישראל, יש הבדל כרגע בין בעיית היום שאחרי בעזה לבין היום שאחרי בלבנון".
"נוצרה איזושהי סביבה. נוצרה תזוזת יבשות בתוך המערכת הלבנונית שבעצם אנחנו שומעים קולות שקודם היו תחת דיכוי ולא היה ניתן לשמוע אותם. ישראל אומרת - 'אנחנו נמצאים עם האמריקנים והצרפתים באותו דף. אם אתם רוצים הסדר בלבנון, גם אנחנו'. בלבנון, בניגוד לעזה, יש עדות נוספות, לא רק שיעים וגם לא כל השיעים בחיזבאללה. יש גם מדינה לבנונית שנלקחה בשבי במידה רבה, דוכאה על ידי חיזבאללה ואיראן. יש איזה מצב לשחרר אותה", הוסיף.
בהמשך ציין כי "בלבנון יש 2 החלטות או"ם אחת 1559 מ-2004 שבעצם קוראת לפרק את כל המיליציות בלבנון מנשקן כולל חיזבאללה. והשנייה 1701 שקוראת להרחיק את חיזבאללה. איזה מיזוג של שתי ההחלטות האלה יכול להביא לאיזה סוג של הסדר שבתוכו ייווצר כיוון חדש ללבנון".
לגבי כוחו של חיזבאללה בנושא ההסדר אמר: "קודם כל אף אחד לא מדבר עם חיזבאללה ישירות. הם בהחלט ישנם מה שכרגע עומד על הפרק זה שאיראן גם רוצה הסכם. גם ההנהגה של חיזבאללה רוצה הפסקת אש, רק שהם רוצים להכתיב את ההסכם בצורה שמשמרת את חיזבאללה ומשמרת אותו ככוח הגמוני. זה בעצם הוויכוח. ישראל צריכה להגיד זאת לארה"ב ולצרפת, כולנו רוצים להשיב את לבנון לריבונותה".
"אנחנו מקווים שיהיה סוג של הסדרה שהיא לא על הנייר והשאלה תהיה מה קורה כשאנחנו מזהים שזה משתבש וחיזבאללה בכל זאת מתחמש ופוגע בהסדר ואז ישראל לא תוכל לשבת בחיבוק ידיים", אמר והוסיף: "להבהיר לעולם שלא יאשים אותנו כל פעם בהסלמה כשההסכם מופר ואנחנו פועלים לקיים אותו. יש פה מערכת שמחייבת את ישראל לא לשבת ולחכות כמו שחיכינו 18 שנות שקט וחיזבאללה התעצם עד כדי מפלצת".
סיכם והתייחס לנושא העסקה הקטנה השהציעה מצרים: "הייתי מקבל את זה ולו רק בשביל לראות שיש ממשות לדיבורים מהסוג הזה, שהממשות הזאת מניעה מומנטום. כרגע הכל נמצא בסימן שאלה, עם מי מדברי? איך מדברים? איפה יש ממשות לסיכוי להחזיר אותם. חייב לשאוף להחזיר אותם. אסור שיהיה מצב שמישהו שם מראש הכרזה שהעניין לא בראש מעייניו".
עריכה: אלון גבאי