מדוע הסוכרת כלכך נפוצה? -"זה כמו תופעת ההשמנה, זה תהליך של שנים"

אולגה מסבירה על מחלת הסוכרת ואילו בדיקות כדאי לעשות: "יש גם סוכרת סמויה שצריך לטפל בה. אפשר למנוע את התפתחות הסוכרת"


 

מדוע מחלת הסוכרת הפכה ל'טרנד'? אולגה מסבירה כיצד ניתן לזהות את התסמינים למחלה ואיך למנוע את התפתחותה

בחודש הבא יתקיים 'יום הסוכרת הבינלאומי'. באופן כללי, כל המחלות הכרוניות כמו לחץ דם, מחלות לב או סוכרת לא מופיעות ישר כמחלה. התקף לב או אירוע מוחי לא מתרחשים בפתאומיות אלא קורים לאחר שהגוף הידרדר במהלך השנים. 

שינויים בכלי הדם מתחילים מגיל צעיר מאוד. עם הזמן מצטברים חיידקים על דפנות כלי הדם, דלקת תת קלינית כרונית מתפתחת לאיטה, ובשלב מסוים בחיים לוקים בהתקף לב. אנשים רבים לא מודעים לעובדה שהם סובלים מלחץ דם גבוה, עד לרגע שהם עוברים אירוע מוחי. כך גם עם מחלת הסוכרת - במשך השנים הגוף 'מתקלקל' מבחינת המטבוליזם של הסוכר ואז בשלב מסוים הסוכר עולה בבת אחת וכך מתפתחת המחלה.

כיום, ישנם מאות אלפי חולי סוכרת מאובחנים בישראל אבל מספר החולים שלא אובחנו גדול הרבה יותר. סוכרת היא האחות התאומה לתופעת ההשמנה. ככל שאנשים משמינים, כך התהליך הסוכרתי הולך ומתעצם. אם למשל יש כ-30% אנשים שסובלים מעודף משקל כך בערך אותם האחוזים של הסובלים מסוכרת גלויה או סמויה.

כשמישהו מגיע אלי לייעוץ וסובל מעודף משקל אני מייד שולחת אותו לבדיקות כדי לדעת אם יש לו סוכרת סמויה. אם הוא יבין שהוא סובל מהמחלה אז המוטיבציה שלו לעשות שינוי תעלה ותהפוך להיות משמעותית יותר. כשלא מודעים למחלה אז אין סימפטומים וגם הבדיקות השגרתיות עלולות להצביע על רמת סוכר תקינה אבל זה לא כך.

מעבר לבדיקה של סוכר בזמן צום, ברוב המקרים מספיק לעבור בדיקת המוגלובין שמראה כיצד הסוכר התנהג בגוף בשלושת החודשים האחרונים וכך ניתן לגלות סוכרת סמויה.

סוכרת היא מחלה נוראית שמתפתחת כשלא מטפלים בה נכון. אם קיימת אצלכם היסטוריה משפחתית של סוכרת, עליתם במשקל, הכרס תפחה ואתם חשים עייפות וחוסר איזון לאחר מספר שעות בהן לא אכלתם, כדאי שתמהרו להיבדק.

אם תתחילו לאכול נכון ולרדת במשקל תוכלו למנוע התפתחות של סוכרת או לפחות לדחות אותה לשנים מאוחרות מאוד, וכך בעצם לנצח את המחלה ואת העתיד המאוד לא נעים שהיא 'מציעה' לנו, כולל עיוורון, בעיות בכליות, חיבור לדיאליזה, פצעים ברגליים ואף קטיעת רגליים. יש לכם סיכוי למנוע את המחלה אם תגלו אותה בזמן ותטפלו בה ברצינות, קחו את עצמכם בידיים.

31/10/2014

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris