מה עושים כשהילדה מעדיפה להיות בפנימייה?

סבתא לילדה בכיתה ה' מספרת על הקשיים החברתיים של נכדתה עם בנות אחרות ועל הקושי של אימה החד הורית להתמודד עימה


 

שאלה: בתי היא אם חד הורית לילדה בת 11. נכדתי היא תלמידה מאוד טובה אך יש לה בעיות חברתיות. היא מאוד פעילה, היא הולכת לצופים ורשומה לחוגים אבל היא לא מצליחה להתחבר לבנות האחרות. לצערי גם מערכת היחסים שלה עם אמה בעייתית, זה מתבטא בכך שנכדתי מתחצפת לאמה, צועקת ומתעקשת ללכת לפנימייה. כולנו מרגישים שהמצב חסר סיכוי, ואולי באמת ייטב לכולם שהילדה תלך לפנימייה. מה דעתך ומה ההשלכות בכך?

אלון עונה:

שליחת ילדים לפנימייה זה לא דבר פסול מעיקרו. יש ילדים שלעיתים מתקשים להסתדר בסביבות חברתיות מסוימות ובסביבה אחרת, כמו פנימייה, הם מצליחים למצוא את עצמם ולהסתדר. למרות כל זאת, לפי הדברים שתיארת יש פה בהחלט מקום לעשות התערבות. סביר להניח שכאשר בתך שומעת על הקשיים החברתיים של בתה היא מזדהה איתה יתר על המידה ולא מצליחה להציב לה גבולות. יכול להיות שבתך צריכה לייצר בתוך מערכת היחסים הזו גם את דמות האב, את הדואליות הזאת שתציג בפני הילדה גם את הצד השני. אני חושב שכרגע, לפני הכל, האם צריכה לעבוד על עצמה. אני ממליץ שהעבודה העצמית תיעשה בליווי של איש מקצוע שינחה אותה. אם ניסיתם לפתור את הבעיות ובכל זאת מערכת היחסים הזאת הגיעה למצבי קיצון ומקום הרסני אז ייתכן ששינוי של הסביבה יהיה פיתרון מעולה. כאמור, לדעתי פנימיות הן לא דבר רע בכלל, אני אישית מכיר ילדים והורים שהשינוי הזה עזר להם מאוד. אם זה רצונה של הבת והאם מרגישה שצריך לתת אוויר למערכת היחסים עם בתה בהחלט יש לשקול זאת.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
27/03/2015

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris