גבי גזית

מאבק בתאונות העבודה

אפליקציה מצילת חיים - "צילומים של הפרות בטיחות יגיעו ישירות לפקחים הרלוונטיים"


"מלשינון" תאונות באתרי בנייה: אפליקציה שמדווחת ישירות לפקחי משרד העבודה - מפתח האפליקציה הסביר לענת דוידוב: "המטרה להעלות מודעות למען הפועלים". מקים הפורום למניעת תאונות עבודה: "46 פועלים נהרגו השנה, שיא שלילי. החקירות באתרי הבנייה 'מלוכלכות'"

אפליקציה חדשה מבקשת לרתום את הציבור למאבק בתאונות העבודה בישראל, תחום בו נרשם השנה שיא שלילי של 46 פועלים הרוגים. יוזם האפליקציה אביעד הומינר, סיפר לענת דוידוב ב-103FM: "האפליקציה שנקראת 'אקסידנט' נועדה למלחמה בתאונות עבודה ולהצלת חיים. בעזרתה אפשר לדווח בקלות למשרד הכלכלה והתעשייה על כל תאונת עבודה שרואים. הפיצ'ר המרכזי בה הוא שניתן לצלם הפרות בטיחות שרואים במקום העבודה או במקום אחר ולמלא את הפרטים הדרושים, שיגיעו דרך האפליקציה ישירות לפקחים הרלוונטיים. זה סוג של 'מלשינון', אבל הוא נועד להצלת חיים. אנשים שרואים ברחוב, בעיקר באתרי בנייה, פועל שלא קשור ברתמה ועומד במקום גבוה, עובדים בלי קסדה, בורות פעורים או כל מיני דברים בעייתיים כאלה, יכולים לדווח בקלות בעזרת האפליקציה.

"האפליקציה  כוללת גם הסבר מיוחד, שמסייע לאתר בעיות בטיחות גם עבור אנשים שלא מתמצאים בחומר", הוסיף, "חלק מהמטרה היא להעלות מודעות לנושא. אנחנו מעדכנים בה עדכונים שקשורים לתאונות עבודה וכשחס וחלילה קורה אירוע קשה עם פצועים או הרוגים אנחנו שולחים התראה, כדי שלא נשכח את אותם פועלים שבאים מאוכלוסיות מוחלשות או שהם עובדים זרים או פלסטינים, ונטפל בנושא. עבדנו על האפליקציה ארבעה חודשים. היא יצאה לשוק לפני שבוע וניתנת להורדה בחינם. עד כה הורידו אותה 200 איש וכבר התקבלו דרכה 5 פניות. כדי להוריד אותה מספיק לכתוב 'תאונות עבודה' בחיפוש האפליקציות".

ראובן בן שמעון, מקים הפורום למניעת תאונות עבודה, הוסיף: "האפליקציה מאפשרת לצלם את אתר הבנייה מבחוץ, לצלם את השלט של הקבלן ואז משרד העבודה יודע למי להגיע. זה ממשק שמאוד נוח לציבור, שעד היום לא היה לו למי לפנות, עד שהיו מוצאים את המפקח ואת האחראים על האזור. האפליקציה לוקחת את בעיות הבטיחות ומנתבת אותן למחוז שהאזור במשרד הרווחה שייך אליו".

"46 פועלים נהרגו השנה, שיא שלילי", ציין, "ייתכן מאוד שגם בשנים קודמות היו הרבה הרוגים רק שלא שמעו עליהם. אנחנו עוקבים אחרי התאונות, אחרי הקבלנים ואחרי העובדים בבתי החולים. בעבר הם היו מתים ואף אחד לא היה יודע. אנחנו עוקבים ובודקים באמצעות מתנדבים והשותפים שלנו בקואליציה למאבק בתאונות בניין. לצערנו הרב יש כיום רק 15 פקחים על 18 אלף אתרי בנייה. זה אומר שהם כמעט ולא מגיעים לאתרים. כאשר יש תאונה הם נוסעים לשם באוטובוס ואז כל זירת התאונה כבר משובשת לחלוטין. זורקים ליד הגופה רתמה וקסדה ו'מלכלכים' את הזירה".

25/12/2016

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אילוסטרציה
אילוסטרציה  |  (צילום אילוסטרציה: ingimage)
Paris