סיון כהן

האזנה שלא לצורך?

עו"ד דן חי, יו"ר הוועדה להגנה על הפרטיות בלשכת עורכי הדין, על הפרסומים המטרידים בדבר האזנות סתר כחלק מחקירות תיק 4000


אמש (ד') פורסמו ב'חדשות 12' הקלטות המביעות חשש שהמשטרה השתמשה בתוכנת ריגול ללא אישור כחלק מחקירת תיק 4000. האם הדיווחים המדאיגים למדי בנושא עלולים לטלטל את הזירה הציבורית? עורך הדין דן חי, יו"ר הוועדה להגנה על הפרטיות בלשכת עורכי הדין, שוחח עם רון קופמן ב־103fm והתייחס לדברים.

"צריך לשנות את החוק", הכריז עו"ד חי בפתח דבריו, "צריך חוק האזנת סתר לקבוע שאם המשטרה מבקשת האזנת סתר במעמד צד אחד אני צריך להגיד איך אני הולך לבצע אותה - אין חובה כזו היום בחוק. אותו דבר לגבי צווים לחיפוש חומר מחשב, גם שם אין חובה לפרט איך אני הולך לפרט את הצו כי פעם חשבו שכדי לחדור לחומר מחשב צריך שהברזלים יהיו לך ביד".

לטענתו של יו"ר הוועדה להגנה על הפרטיות בלשכת עורכי הדין התמונה המלאה צריכה להיות מוצגת מול השופט במעמד בקשת הצו. "לא שהוא יתן צו ואחר כך לא יודעים איך הם גילו את זה, גם לטובתם יהיה להם גיבוי יותר מלא. ההצעה שהצענו היא למנות נציג שהוא גורם ניטרלי".

"יש שומרי סף במינוי סגור של 6 שנים ואי אפשר לפטר אותם, אם יהיו אנשים שהם כאלו או אחרים תמיד יהיה מבקר מדינה שיגידו שהוא היה עם ביבי. יש במתכונת של שומר סף הרבה הגיון. זה אף פעם לא מושלם אבל המתכונת, שהיא לא מאוד ותיקה, היא עדיין יותר טובה מכל דבר אחר שהיה קודם. אם יש אחד כזה והוא צריך להביא את זה בפני השופט אז יהיה גם את הצד השני", סיכם.

עריכה: שני רומנו

03/02/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


משטרת ישראל
משטרת ישראל  |  צילום: דוברות משטרת ישראל
Paris