ינון מגל ובן כספית

"גם לנו וגם לממשלת לבנון יש אינטרס להגיע להסכם"

האלוף (מיל') גיורא איילנד, לשעבר ראש המל"ל, על המו"מ על הגבול הימי בין ישראל ללבנון: "ברגע שיש הסכם, שומטים שטיח מתחת לרגליים של נסראללה"


האלוף (מיל') גיורא איילנד, לשעבר ראש אגף המבצעים והתכנון ולשעבר ראש המועצה לביטחון לאומי, הביע את דעתו על המשא ומתן בין ישראל ללבנון בנושא הגבול הימי. לדבריו, ברור לנו שגם לממשלת לבנון וגם לממשלת ישראל יש אינטרס להגיע להסכם. אז מי מנסה למנוע את ההסכם המדובר? נסראללה כמובן.

בשיחה עם ינון מגל ובן כספית ב־103fm, טען כי "יש פה שאלה - איך מודדים את הקו. בין השיטה שאנו מודדים לשיטה שהם מודדים, נוצר משולש קטן הרבה יותר של אי הסכמה. אז הוויכוח בין שני הקווים, הפער הזה שנוצר, הוא לא כזה גדול. ממה שאני מבין, זה שישראל בגדול החליטה לוותר וללכת לפי הקו הלבנוני חוץ מאשר באזור שממש קרוב לראש הנקרה. ללבנונים כרגע אין שום סיבה להגיד למה לא, הררי ברור לנו שגם לממשלת לבנון וגם לממשלת ישראל יש אינטרס להגיע להסכם".

בהמשך, עוד הסביר מדוע חיזבאללה יודעים שהם לא יכולים לצאת למערכה נגד ישראל רק בגלל איראן. לדבריו, "נסראללה חייב להשאיר בידיו את היכולת לפתוח במערכה נגד ישראל, אבל הוא מבין שהוא לא יכול לעשות זאת סתם ככה - הוא חייב שיהיה טיעון לבנוני אמיתי ולגיטימי. לכן, הוא מצא כבר לפני שנים את המחלוקת על הקו הימי, שהוא רואה בו נושא לגיטמי. לכן, חיזבאללה נקט עד עכשיו בגישה שהוא מתנגד לעצם ההסכם. ברגע שיש הסכם שומטים שטיח מתחת לרגליים שלו, ונסראללה לא אוהב את זה".

האלוף במיל' איילנד עוד ביקש להבהיר כי "גם ישראל תוותר על כל ה־100%, אז שיהיו בריאים. אני חושב שהשקט והביטחון במקרה הזה הרבה יותר חשובים. הוויתור הזה קטן על משהו שלא יודעים מה יש שם. מבחינת ישראל, אין פה ויתור כלכלי משמעותי. אם הלבנונים כבר יסכימו והאמריקאים יסכימו ופתאום מישהו בישראל יתקע מקל בגלגלים, אני חושב שזה מיותר ורע ומסוכן".

בסיום, התייחס לטעות הישראלית והשווה בין השימוש באסדת הגז לוויתן לבין השימוש באסדת הגז כריש. "כשאתה מוצא גז בים יש לך שתי אפשרויות להביא אותו בסופו של דבר לשימוש", אמר והסביר: "האפשרות הראשונה, כמו שעושים בלוויתן, היא שמעבירים את הגז דרך צינור תת ימי והופכים אותו מגז גולמי לגז שניתן להשתמש פה. כלומר, כל הפעולה הזאת קורית עשרות קילומטרים מהחוף בתוך מים טריטוריאליים ישראלים. באפשרות השנייה, במקרה של כריש, כל הפעולות נעשות במקום הגילוי של הגז ובכך ישראל צריכה להגן על נכס".

עריכה: דוד זבולוני 

20/09/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


גיורא איילנד
גיורא איילנד  |  צילום: פלאש90
Paris