ניסים משעל וטל שלו

"בית המשפט טועה כשמפריד את זכויות העובר מזכויות האם"

האם ההרה תערער לבג"ץ על ההחלטה לערוך בדיקה גנטית לקביעת הורי העובר מאסותא • עו"ד גלית קרנר, המייצגת את האם ההרה, הכריזה: "האם והעובר אחד הם"


לאחר שבית המשפט המחוזי בלוד פסק אתמול (ד') בסוגיית הבדיקה הגנטית של העוברית,  אשר הוחזרה כחלק מטיפולי פוריות ככל הנראה לא לאמה הביולוגית, האם ההרה צפויה לערער לבג"ץ על ההחלטה. סביב ידיעה זו, ניסים משעל וגיא פלג שוחחו ב־103fm עם עו"ד גלית קרנר, המייצגת את האם ההרה, אשר הבהירה את עמדת האם בנושא.

"אכן אתמול התקבלה החלטה אחרי כמעט 6 שעות דיון בביתה משפט המחוזי, דיון בהיחלט מרתק ארוך ומעמיק שבמסגרתו השופטים הביעו תרעומת ושאלות קשות הופנו", אמרה עורכת הדין בפתח השיחה. "הבענו את העמדה שלנו שאומרת כרגע עד השלמת מלוא המסמכים שעושים את הקשר הנטען בין אותם זוג הורים שטוענים שנושאים את המטען הגנטי הזהה לעוברית, צריכים להראות במסמכים את הקשר".

עוד טענה כי "אסותא זו שכשלה וזה מה שביקשנו מבית המשפט שהסכים איתנו אבל הוא החליט בסופו של דבר אחרי שחייב אותם במסגרת הדיון להיעתר לחלק נכבד מהבקשות שלנו, החליט לאפשר את הבדיקה. אנחנו מבקשים להעמיד למבחן של בית המשפט העליון את השאלה המשמעותית הרלוונטית לא רק לאישה והאם שאנחנו מייצגים, כי באמתה נושא כאוב וקשה ונוגע לכל הנשים בארץ שעושים בדיקות גנטיות ויודעים בתוך אמונה שלמה שחוק זכויות החולה שמדבר על החובה המוגברת שיש לרופאים".

עו"ד קרנר: "לוחות הזמנים מאוד צפופים - פנינו לבית המשפט העליון"

באשר לביצוע הבדיקה הגנטית של העוברית, הדגישה עו"ד קרנר כי "בשלב הזה שהיא עדיין בהריון וכל הנזק שזה גורם לה והאפשרות לסכן את חיי העובר ולידה מוקדמת. זה לא צחוק, לא סתם אנחנו אומרים - האם והעובר אחד הם. אין ספק שבסופו של דבר השאלות תבררנה. אנחנו אומרים שלושה דברים - כרגע בית המשפט עושה הפרדה משפטית, רפואית לא נכונה שהוא מפריד את זכויות העובר מזכויות האם כשהיא נושאת אותו. לא ניתן בשלב הזה משפטית וערכית לעשות את ההפרדה הזו. בית המשפט המחוזי החליט אחרת ולכן השאלות החשובות האלה יעמדו למבחן בית המשפט העליון כי אני סבורה שיש להם השלכה על כלל הציבור".

"אני אומרת דבר מאוד פשוט - יש מאה מדרגות, לא ניתן לא בבית משפט ולא בשום דבר לקפוץ ישר מ־0 ל־100. יש דרך ללכת בה. חלק גדול מהמאבק שלנו לטובת הציבור הכללי זה להבהיר האם כשאנחנו עושים בדיקות גנטיות מישהו יכול לבוא ולקחת לנו את זה מעל הראש שלנו לצרכים אחרים. לוחות הזמנים כמו שאתם מבינים מאוד צפופים, פנינו לבית המשפט העליון", סיכמה.

לשיחה הצטרף גם חבר הכנסת לשעבר איתן כבל, אשר חקק את החוק בנושא במהלך כהונתו בכנסת, והביע את דעתו על הפרשה המורכבת.

20/10/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ניסים משעל וטל שלו
ניסים משעל וטל שלו  |  צילומים: 103fm ובאדיבות המצולמת
Paris