אודי סגל וענת דוידוב

"סולחים לאישה הזאת, מרגיש עצוב בשבילה"

ד"ר ואסים רוק, בעלה של היולדת שנאלצה לעבור לחדר אחר נוכח תלונות של יולדת יהודיה שסירבה לשהות לצדה: "לא נקבה במילה 'ערבי', אנו רגילים לזה"


ידיעה שנויה מאוד במחלוקת שעלתה לכותרות במהלך השבוע האחרון, חשפה כי יולדת ערבייה שטופלה בבית חולים העמק בעפולה, נאלצה לעבור חדר לאחר שיולדת יהודייה, שהתאשפזה גם היא במקום, סירבה לשהות לצדה לאחר הלידה.

ד"ר ואסים רוק, רופא משפחה ובעלה של היולדת שעברה לחדר אחר, הגיב על התקרית הגזענית: "קיבלו אותנו בצורה מאוד יפה וטיפלו בנו בצורה מקצועית ואוהבת. אשתי נאלצה לעבור ניתוח קיסרי ואחרי הניתוח הכניסו אותנו לחדר ליד התחנה של האחיות כי הייתה צריכה להיות בהשגחה אחרי ניתוח קיסרי דחוף. הגברת במיטה ליד לא רצתה להישאר איתנו בחדר".

"לא דיברנו איתה בכלל, אפילו לא ראיתי את הפנים שלה", הוסיף, לגבי היולדת היהודייה. "היא יצאה מהחדר ודיברה עם האחיות בקול שהיה אפשר לשמוע בצורה ברורה, אמרה שהיא צריכה לנוח ולא מרגישה בטוחה להיות איתנו. היא לא נקבה במילים 'ערבי', אבל כן אמרה 'אני לא מוכנה להיות עם האנשים האלה בחדר, אני לא מרגישה בטוחה', כל אחד יכול לפרש מה זה אומר 'האנשים האלה'", הסביר.

בהמשך, סיפר שהם כבר רגילים לזה: "זה לא דבר יוצא דופן. כל פעם אתה שהולך לשדה תעופה במדינת ישראל, בתור ערבי, אתה עובר את אותה מסכה של השפלה, לכן אנו רגילים לדברים האלו. אנחנו היינו מופתעים, אבל להגיד שנעלבנו יותר מדי? לא, אתה מתרגל".

"אני אוהב יהודים ויהדות, המעשה שלה מעיד עליה"

עוד טען כי "זה מעשה אינדיבידואלי של אדם אחד, זה לא מעיד על העם היהודי". שיתף: "יש לי מלא חברים יהודים ומלא מטופלים. אני אוהב יהודים ויהדות, המעשה שלה מעיד עליה ולא על אף אחד אחר. אני גם רוצה להגיד דבר מאוד חשוב - אנחנו סולחים לאישה הזאת, אין לנו שום טינה כלפיה, היא לא מכירה אותנו, אני בטוח שהיא זכתה לחינוך כזה בבית שלה, ואני רק מרגיש עצוב בשבילה. בית חולים 'העמק' התייחס בצורה מאוד חמורה למקרה, הוא לא הסכים לבקשתה, אנחנו ביקשנו לעבור חדר כי היא מרמרה לנו את השהייה".

"זה לא עוזר לצעוק במחלקת יולדות, אנחנו לא רוצים לפגוע גם בצוות וביולדות האחרות במחלקה, אז הרגשנו שהדבר הכי נכון זה שנבקש לעבור לחדר אחר", הסביר, והמשיך: "מה שלא קרה בפועל עד הבוקר. אחרי שאמרנו לגברת שאנחנו מבקשים לעבור חדר, היא שתקה והלכה לישון".

באשר להתבטאויות של בצלאל סמוטריץ' ואשתו בנושא זה ב־2016, אמר: "לדעתי זה מבטא את דעתו האישית, זו פרשנות לא נכונה של היהדות והדת היהודית. גם אשתו, זה מבטא את דעתה ואני מצטער על כך, אני חושב שאם היא הייתה מכירה מספיק ערבים בצורה אישית, היא לא הייתה חושבת כך".

"חייבים ללמוד לחיות ביחד בדו קיום ואהבה"

לגבי יציאתם לתקשורת, הבהיר כי "זה נושא חברתי מאוד חשוב, מכיוון שבית החולים זה קו אדום, שם יוצאים הדברים הכי יפים אצל בני אדם. אני עבדתי בבית חולים 20 שנה. יש חולים ערבים ויהודים, וצוות ערבי ויהודי שנלחמים ביחד לשמור על חיים של אנשים. הדבר בא לידי ביטוי הכי טוב בזמן הקורונה, שבאמת הרגשנו חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, הרגשנו שאנחנו מגנים על המדינה. רוב האחים והאחיות היום במדינה הם ערבים, וחלק גדול מהרופאים".

בסיום השיחה, הדגיש שהוא מרגיש חלק מהמדינה: "אכפת לנו ואנחנו אוהבים את המדינה שלנו, זה המסר שלי. אנחנו רוצים להיות אזרחים שווים, אנחנו תורמים תרומה מאוד משמעותית. חייבים ללמוד לחיות ביחד בדו קיום ואהבה, אחרת החלום שנקרא מדינת ישראל - אני לא יודע מה יקרה לו. אני ממש לא נאיבי, ההיסטוריה מלמדת שביטחון אמיתי מגיע רק בשלום ודו קיום, זו לא נאיביות".

 

עריכה: ירדן חדד

05/02/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


בית חולים העמק. למצולם אין קשר לנאמר
בית חולים העמק. למצולם אין קשר לנאמר  |  צילום: פלאש90
Paris