איריס קול

"שמנו תקציב לאירוח מיטב האמנים בישראל"

שר התרבות מיקי זוהר סיפר על תוכנית משרדו למלחמה ב־BDS • וגם: התייחס לחשש של חלק מהציבור מהרפורמה המשפטית: "לא הסברנו נכון את הרפורמה"


הממשלה נמצאת בדיונים אחרונים לקראת אישור התקציב לשנים 2024-2023. שר התרבות והספורט מיקי זוהר שוחח עם רז שכניק ב־103fm על תקציב משרדו הצפוי והתוכניות שהוא מצפה לקדם, וגם: הגיב לחשש מהרפורמה המשפטית. 

בתחילה התייחס זוהר לטענות גיא בסר, מפיק של חברת בלוסטון שמביאה אמנים בינלאומיים להופעות בישראל, שסיפר כי הם נשארים לבד במערכה נגד ה־BDS. "הם צודקים לחלוטין בטענות שלהם. ה־BDS בהחלט עושה עבודה מאוד מאוד אינטנסיבית נגד ישראל. יש כמה דברים שאנחנו רוצים לעשות, זה גם לעבוד בכל מה שקשור להסברה", אמר. 

עוד הדגיש: "גם בתקציב החדש שאנחנו מעבירים, יש סעיף חדש שנקרא 'אירוח אמנים בינלאומיים'. אנחנו כן שמנו תקציב מאוד משמעותי כדי לארח פה את מיטב האמנים כאן בישראל, באירועים גדולים, בהיקפים של מאות אלפי אנשים שיגיעו בחינם. כל מיני אירועי שלום כאלה שנרצה גם לקיים".

להקת קולדפליי על חומות העיר העתיקה?
"לפי התקציב שאישרתי, את הכסף למופע יש. עכשיו צריכים רק לקוות שקולדפליי יסכימו לבוא. זה תהליך אחר שאנחנו נצטרך לעשות, אבל חד משמעית, גם בעניין הזה נתנו משאבים לאירוח אירועים ענקיים בינלאומיים. אני מניח שגם זה יקרה בעזרת השם".

זוהר סיפר על תוכניות נוספות שצפוי לקדם המשרד בראשותו. "הדברים המרכזיים שעליהם אני יכול לדבר כרגע מבחינת עולם התרבות זה ועדת הטאלנטים שהבטחתי. היא תקום גם תקום. נגיע בסוף ל־600 אמנים בישראל שיקבלו קצבה חודשית של 8,000 שקל, יתעסקו רק באמנות שלהם, ויקבלו לימודים חינם בבית ספר לאמנות", אמר. 

עוד הסביר כי "אנחנו ניתן מלגות של 8,000 שקל לכל ילד בישראל שיעמוד באיזשהו קריטריון מסוים של מצב סוציואקונומי לא גבוה - לכל בית ספר לאמנויות שהם רק יחפצו. אנחנו ניתן מלגות ענקיות מאוד, ממש כמעט 50 אחוז משכר הלימוד במקרים מסוימים".

הוא גם ציין כי משרדו יקפיד על שילוב נשים בתרבות הישראלית. "אנחנו כן נוודא עם הרשויות השונות והגורמים השונים שהם כן נותנים את המקום שצריך לתת לנשים. יש עוד הרבה מאוד פרויקטים שאנחנו הולכים להכניס עכשיו בתקציב המדינה, כולל עזרה לאמנים ותיקים. שמנו תקציב מאוד מאוד גדול, השאיפה שלי, להעלות את התמלוגים של אמנים שהם מעל גיל 60 והם הרבה שנים בתעשייה, בתחום משמעותי", גילה.

"אני יודע שאמנים מעל גיל 60 מקבלים את התמלוגים כמו כולם, אני חושב שכדאי אולי לתת להם תוספת בתמלוגים ואז אולי הם יוכלו באמת להיות במצב כלכלי יותר טוב", הבהיר, והוסיף: "אגב, זה לכל מי שהוא מעל גיל 60, ואנחנו כמובן נגביל את זה בסך ההכנסה מתמלוגים. זאת אומרת, לא כל האמנים זקוקים לזה, אלא רק באמת מי שצריך את זה".

"אני פה כדי לומר, הרפורמה הזו בכלל לא קיצונית"

בהמשך השיחה, הגיב זוהר גם לחשש של חלק מהציבור מהרפורמה המשפטית. "לא הסברנו נכון לציבור את הרפורמה המשפטית", אמר, והוסיף: "אני באמת חושב שהזעקה הזו לא מבוססת על המציאות עצמה, משום שאנחנו לא עשינו הסברה כמו שצריך".

לדבריו, "מה שקרה זה שמתנגדי הרפורמה יצרו איזשהו מסע שקר שמציג היום את ישראל במצב שהוא הפוך לגמרי ממה שהיא תהיה אחרי הרפורמה. זה גם פגע כלכלית בישראל. הרבה מאוד אנשים שפתאום חוששים לכלכלה ותנועות חדות בכל השווקים, וגם מצד שני, יצר איזשהו מצב שאנשים רוצים לצאת ולהפגין כי הם חושבים שלוקחים להם פה את המדינה".

הוא הדגיש: "אני פה כדי לומר, הרפורמה הזו בכלל לא קיצונית. היא מאוד הגיונית. היא גם לא כפי שמציגים אותה. אמרו שנוכל לחוקק פה חוק שימנע בחירות, אז חברים - באותה רפורמה יש אפשרות לבית המשפט העליון להתכנס בהרכב מורחב ולפסול חוקים בלי פסקת התגברות, לכן שום דבר קיצוני כמו שהציגו לא יכול לקרות".

"גם שינוי שיטת בחירת השופטים לא יביא אותנו למצב בו יתמנו פה חלילה שופטים שהם שופטים פוליטיים של הימין, ממש לא. זה רחוק מהמציאות", טען, "כששופט נכנס לבית המשפט העליון, אין לו שום קשר לממשלה. הוא לא זקוק לממשלה בשום דבר, הוא לא תלוי בה בשום דבר. הוא פשוט מכהן למשך הרבה מאוד שנים שם עד לסיום כהונתו, ולכן אין שום תלות בין המערכת המשפטית לבין הרשות המחוקקת או הממשלה. זה לא קיצוני כמו שאנשים חושבים ולא מסוכן כמו שאנשים חושבים".

עריכה: אמיתי דואק

23/02/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מיקי זוהר
מיקי זוהר  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש90
Paris