ניסים משעל וטל שלו

"הממשלה מנהלת נגדי קמפיין שנאה"

עומרי שבתאי, בן שכול, הסביר מדוע מתנגד לעלייה של ח"כים לבתי העלמין: "כל השנה אנחנו שמאלנים בוגדים ורק ביום הזיכרון אנחנו אחים? זו צביעות"


לקראת יום הזיכרון לחללי צה"ל, משפחות השכול נחצו לשתיים - חלקן התנגדו נחרצות שפוליטיקאים יגיעו לבתי העלמין ואילו חלקן ביקשו מהם להגיע. זאת על רקע המחלוקת החריפה בנוגע לרפורמה המשפטית שמובילה הממשלה. ניסים משעל וסיוון כהן ביקשו לדון על כך ב־103fm עם הבן השכול עומרי שבתאי, אשר הסביר מדוע הוא מתנגד להגעת חברי הממשלה לאירועי הזיכרון. 

"מה שהממשלה הזו עושה, ובעיקר איך שהיא עושה, לא מאפשר לי להיות נוכח השנה, כמעט לראשונה בחיי, ביום הזיכרון", הכריז שבתאי. "הממשלה הזו מנהלת נגדי ונגד שכמותי קמפיין שנאה, שנמשך כבר שנים. מהשמאל שכח מה זה להיות יהודים, דרך השמאל בוגדים. השנה מפלס השנאה הגיע לרמה שאנחנו לא מסוגלים לשאת את זה. אני אולי קו ההגנה האחרון של האחדות במדינה הזו. הקבר של אבא שלי, מצד ימין ומצד שמאל שלו יש אנשים ששונים ממני. בבית הקברות זה לא מעניין מזרחי או אשכנזי, אנחנו רוצים להישאר משפחה".

עוד טען כי "הממשלה הזו במה שהיא עושה ובאיך שהיא עושה היא פשוט מפוררת אותנו. אני בהפוך מהממשלה הזו יש לי אחריות חברתית, לאומית. הם מפוררים ואני בדיוק ההפך. אני משלם את המחיר היקר, זה מחיר שווה בשביל האחדות הזו. אני לא אוכל לשאת את דברי הפוליטיקאים, זו צביעות הרי, הם פשוט צבועים. כל השנה אנחנו שמאלנים בוגדים ועכשיו אנחנו אחים? יום הזיכרון זה יום של קצוות עצבים חשופים לכולם, ואני החלטתי פשוט לא להיות שם בשביל לא לפגוע במשפחות שכולות אחרות".

"מארגנים טקס עצמאי משלנו מול בית העצמאות בתל אביב - זה השורשים"

בהמשך, תקף שבתאי בחריפות את הגעת הפוליטיקאים לטקסי הזיכרון: "אני לא רוצה להיות תפאורה במצג השווא השקרי של הפוליטיקאים של אחים אנחנו, לא רוצה להיות נציב בהצגה שלהם ומצד שני אני לא רוצה לפגוע במשפחות שכולות אחרות. החלטה קשה מאוד לא להיות שם, אין דבר קבוע בחיים שלי יותר מהדבר הזה. אני לא אהיה שם, אני מארגן טקס עצמאי של משפחות שכולות".

"אתה בעד טקס עצמאי?", תהה משעל, ושבתאי השיב: "אנחנו עושים את זה, אנחנו חוזרים לשורשים, אנחנו לא נהיה במקום של הפוליטיקאים. אנחנו מארגנים טקס עצמאי משלנו, ביום הזיכרון, בשעה 11 בבוקר מול בית העצמאות בתל אביב, במקום שבו הוכרזה מדינת ישראל, במקום שבו הוקראה מגילת העצמאות - זה היסודות, זה השורשים ולשם אנחנו חוזרים".

בתגובה לאמירותיו טען משעל: "יש בטיעון שלך בעיה, אתה נלחם למען הדמוקרטיה אבל הדמוקרטיה היא שבחרה ונתנה רוב לממשלה הזו". שבתאי סירב להסכים, והסביר: "הבעיה עם מה שהממשלה הזו עושה זה שבשם הרוב הפרלמנטרי הלא מאוד גדול הם מבטלים באופן מעשי את הדמוקרטיה. זה לא רק מעילה באמון וביטול השותפות עם אנשים כמוני, זו מעילה באמון של מי שמסר את החיים שלו עבור מדינה יהודית דמוקרטית - מעילה באמון של החיים ובאמון של המתים".

"אני חמישים שנה כמעט עומד שם, מאז 77' כמעט כל הממשלות היו ממשלות ימין, מעולם לא היה דבר כזה. לא חלמתי לא להיות ביום הזיכרון בבית העלמין, לא משנה מי נאם שם. השנה, זה לא רק מה שהם עושים, זה איך שהם עושים, החוויה הזו שאתה מצבה חיה. בואו תהיו הרגע שלנו, נספר סיפור כאילו יש אחדות ועוד שניה תחזור להיות שמאלני בוגד, לא תודה", הדגיש.

כמו כן, כאשר נשאל כמה אנשים צפויים להגיע לטקס העצמאי, הודה שבתאי כי "המספרים הולכים וגדלים כל יום. מאז שנפלה ההחלטה שפוליטיקאים כן יגיעו לבתי העלמין, אנשים, בסוף כל אחד צריך להחליט מה הוא עושה עם עצמו. ככל שהזמן עובר יותר ויותר אנשים אומרים 'אני לא אשתתף בדבר הזה'. זו סערת רגשות מטורפת, אנשים לא ישנים שבועות מהסיפור הזה. זה מעולם לא היה".

"יש לי אחות. כשאבא שלי נהרג הייתי בן שלוש וחצי, אחותי קטנה ממני בשנתיים. אנחנו משפחה שכולה פעמיים, גם דוד לי נהרג. אחותי מסכימה איתי ואנחנו בהסדרה הפנימית שלנו, היא תהיה עם אמא שלי ביום הזיכרון בקבר של אבא שלי ואחרי זה נסע כולנו יחד לקבר של דוד שלי. יש לנו אזכרה שנתית, דוד שלי נהרג ביום הזיכרון", אמר לסיום.

עריכה: שני רומנו

20/04/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ארכיון - למצולם אין קשר לנאמר
ארכיון - למצולם אין קשר לנאמר  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש90
Paris