בן כספית ואריה אלדד

"האם זו הדרך שאתה מצפה מאורחים להתנהג בביתך?"

כך לדבריו של ח"כ דני דנון, יו"ר הליכוד העולמי, לשעבר שגריר ישראל באו"ם, אשר ביקש לתמוך במשטרה בהתפרעויות בהפגנת האריתראים


כוחות משטרה רבים ניסו אתמול (ש') להשתלט על ההמון בהפגנת האריתראים, זאת לאחר שהגיעו באיחור לאזור ולא הצליחו להשליט סדר במפגינים. ח"כ דני דנון, יו"ר הליכוד העולמי, לשעבר שגריר ישראל באו"ם ביקש לתמוך בכוחות הביטחון. עוד הגיב בנושא עמדת היועמ"שית אשר קראה לבג"ץ לבטל את צמצום עילת הסבירות.

דנון ביקש להביע תמיכה בכוחות המשטרה ואמר: "קודם כל אני מחזק את השוטרים שספגו אתמול מתח כבד של דברים שונים שנזרקו לעברם, וצריך לחזק אותם. בהחלט צריך לעשות הפקת לקחים למה לא הגיעו בזמן, למה לא הגיעו עם כוחות גדולים, עם המכת"זיות המפורסמות. אבל בסופו של דבר האשמים העיקריים הם הפורעים ולא השוטרים שלנו, וצריך לבוא אליהם בטענות. וצריך לשאול את השאלה אם יש מבקשי מקלט ששוהים בארצנו כאורחים, האם זו הדרך שאתה מצפה מאורחים להתנהג בביתך?"

עוד ציין: "דבר אחד לא ברור לי, הרי מחצית מהפורעים היו תומכי המשטרה באריתראה, למה הם עדיין איתנו? היו שם כמויות נכבדות, היו מאות. אותם תומכי משטר צריכים להיות על המטוס הראשון, כי לא יהיה להם רע כמו שבית המשפט חשב או קבע שזה גורלם. אבל גם אותם אלו שמתנגדים למשטר צריכים להבין שכאורחים במדינתנו לא מקובלת ההתנהגות הזאת. ובארצות הברית כששוהה בלתי חוקי עובר על החוק הוא מגורש באופן מיידי. לכן אנחנו צריכים לבדוק את הנושא מבחינה משפטית, אבל בהחלט לא לאפשר לאנשים שנמצאים פה כאורחים לפרוע בצורה כל כך גסה".

"זה נהיה נוהג שהממשלה מחפשת עורכי דין פרטיים להציג את עמדתה"

בנוסף לכך, התייחס לתמיכת היועמ"שית בקריאה לפסול את ביטול עילת הסבירות, בלעומתיות מוצהרת להחלטת הממשלה: "אני לא הופתעתי מההודעה שלה, היא בחרה בקו לעומתי מההתחלה, ולכן זו זכותה להביע את עמדתה כמו שהיועמ"שית לכנסת הביעה את העמדה ההפוכה. בית המשפט יצטרך לשבת ולהכריע בסוגיה הזאת. לגבי פיטוריה, אני חושב שהסוגייה הזאת לא עומדת על הפרק, אם זה היה עומד על הפרק והממשלה או ראש הממשלה היו רוצים זה כבר מזמן היה קורה".

"זאת לא פעם ראשונה ששר צריך להידרש לשירותים של יועץ משפטי חיצוני וזה קרה בממשלות רבות., אבל אני מסכים שהפעם זה נהיה נוהג שהממשלה מחפשת עורכי דין פרטיים להציג את עמדתה כאשר היועמ"שית לממשלה באה אומרת שהיא לא מוכנה, לא יכולה, לא רוצה לייצג את עמדת הממשלה", ציין, והוסיף כי "בפועל מי שמחליט על הדבר הזה זה ראש הממשלה ולא חבר כנסת כזה או אחר. בסוף זו החלטה שלו אם לקדם מהלך כזה או אחר. אני מתרשם שזה לא דבר שהוא רוצה לקדם אותו בימים אלו. אבל אין ספק שיש פה משבר ביחסים, משבר אמון. אתה גם רואה את הסגנון, היא הייתה יכולה לרשום את זה בשפה אחרת, את התנגדותה לחוק, אבל גם היא וגם שר המשפטים, הם בוחרים מילים כדורבנות, משחיזים את העץ לפני שהם כותבים את הדברים האלה" .

ולבסוף, התייחס דני דנון לסערה סביב ההיתכנות ששר החינוך יואב קיש יפטר את יו"ר יד ושם דני דנון, כשנתיים אחריי מינויו על ידי גדעון סער: "הייתה תקופה שהיינו במקביל, הוא בניו יורק ואני באו"ם. אני חושב שקודם כל יד ושם הוא מוסד קדוש, כולנו מבינים את החשיבות של הממלכתיות של הגוף הזה, וצריך להרחיק את הפוליטיקה מהגוף הזה. אולי צריך בכלל לשקול את כל ההליך של המינוי של הבכירים שם, אם בכלל הממשלה צריכה לגעת בנושא הזה. כרגע החוק כן מאפשר לממשלה למנות את היו"ר, אני לא בטוח שזה הדבר הנכון. ואני מציע לכולם לא לערבב פוליטיקה עם השואה. לא פיטרו את דני דיין, ואפילו לא ניסו לפטר אותו. יצא איזה מכתב עם הערות מנהליות שהוא ענה על ההערות האלה. אולי מאחורי הקלעים היו כל מיני דיבורים".

03/09/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


דני דנון
דני דנון  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש90
Paris