ומה עם הפרטיות?

עו"ד רמי תמם, לשעבר קצין בכיר בלהב 433, התייחס לחוק 'האח הגדול': "כעיקרון זה נשמע מצוין, בפועל הדבר הזה לא באמת עובד"


ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (ב') את חוק 'האח הגדול'. עו"ד רמי תמם, לשעבר קצין בכיר בלהב 433, שוחח על כך עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm. "כעיקרון זה נשמע מצוין, 'בואו נמנע פשעים לפני שהם קורים כמעט או בזמן שהם קורים', בפועל, הדבר הזה לא באמת עובד", טען.

לדבריו, "עצם הצבתן של המצלמות, הן כבר כאן, הן נמצאות בכל מקום, החידוש הוא בעצם בהתניית היכולת להרכבת AI מאחוריהן, שבעצם נותן זיהוי פנים בצורה טובה, ולא רק זיהוי פנים אלא גם מתיח את הנתונים האלו לעוד מלא נתונים שנמצאים מסביבנו ונותן בעצם תובנות", ציין, אך הסביר: "נראה לדוגמה את לונדון עם 4.2 מיליון מצלמות בתוך העיר, זה לא באמת עבד. היה משהו כמו פענוח פשע אחד לאלף ומשהו מקרים. עכשיו רוצים להוסיף לזה את ה־AI מה שיקרה בפועל זה שעבריינים ילבשו מסכות כשהם מתקרבים למקום והם יגיעו לשם בקבוצות של אנשים עם בגדים זהים ואז גם יהיה להם אליבי לכל מסלולי הבריחה שהמשטרה מתקרבת".

עוד ציין: "איפה הבעיה? הבעיה שזה יעבוד בעיקר כנגד אזרחים ופחות כנגד עבריינים. חשד לפשע חמור הוא פשע שעונש שלו הוא עשר שנים ומעלה, כלומר כל פשע של הלבנת הון הופך להיות פשע חמור".

בתוגבה, בן הביא את עמדת הנגד: "משטרת ישראל עובדת ממש עם חץ וקשת, כלומר, בלי עיניים", ועו"ד תמם השיב: "זה לא מדויק מכמה סיבות, יש מצלמות פרטיות ויש של רשויות. לרשויות מקומיות הכניסה עם צו היא נורא מהירה, אם המצלמות פרטיות גם לשב"כ אין גישה לזה. הבעיה היא מי שומר על השומרים בעניין? אין איזונים ובלמים בהפעלת תיק כזה. אני אומר שמי שבא ואומר 'חבר'ה, צריך איזונים ובלמים בעניין הפגסוס', צריך לחשוב פי אלף עכשיו על המרחב הציבורי. כי ההבדל העקרוני הוא שאני יכול להימנע משיחות טלפון, אני לא יכול להימנע מהליכה במרחב הציבורי, זה אומר שכל מה שאני אעשה יידעו".

עריכה: נויה חסון

18/09/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


בן כספית ואריה אלדד
בן כספית ואריה אלדד  |  צילום: 103fm
Paris