איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"צריך להגיד דבר נורא פשוט - לא הצבעת, אין לך יום שבתון"

רוני רימון, יועץ אסטרטגי ומומחה לניהול משברים, התייחס לסוגיית השבתון בבחירות • וגם: על הנעשה ברשויות השונות בסיבוב השני של הבחירות


רוני רימון, יועץ אסטרטגי ומומחה לניהול משברים, הביא את הרשמים מהנעשה בקלפיות בישובים שבהם נערך היום סבב שני לבחירות המקומיות, והביע את דעתו על יום השבתון שניתן לאנשים בבחירות המקומיות והארציות. 

"הבחירות המקומיות, למעט כשיש מלחמה, קורות כמו שעון פעם בחמש שנים, הלוואי וזה היה קורה בבחירות לכנסת, ולכן יום השבתון הוא מוצדק בהחלט", אמר רימון והוסיף: "זה גם העלה את אחוז ההצבעה בבחירות הקודמות, אבל אני חושב שגם בבחירות המקומיות וגם בבחירות לכנסת צריך להגיד לאנשים דבר נורא פשוט - לא הצבעת, אין לך יום שבתון, כלומר אנחנו נוריד לך יום חופש".

לדבריו, "לא ייתכן שהמדינה והמעסיקים כמוני למשל ייתנו ימי חופשה. 'נתנו לך את יום השבתון הזה כדי שתלך להצביע, לא מימשת את חובתך האזרחית, כמו שאני רואה את זה, אתה בחרת יום חופש? קח יום חופש, לא על חשבון המעסיקים ולא על חשבון הציבור'".

"אף אחד לא מונע משום חילוני ללכת לקלפי"

במהלך השיחה עדכן גם בנעשה בהצבעות ברשויות השונות: "בחיפה זה קמפיין רגיל של ותיק מול חדש. מאוד מסקרן לראות מה יקרה שם. אני ראיתי סקר שהתפרסם שם ביום-יומיים האחרונים. על פניו נראה שהציבור החיפאי ייתן את תמיכתו ליונה להב והוא ינצח. השאלה המעניינת היא מה יהיה אחוז ההצבעה בכל המקומות, אחוז ההצבעה היה בינוני בסיבוב הראשון. בדרך כלל בסיבוב השני אחוז ההצבעה יורד, הציבור מאבד עניין, גם אין רשימות למועצה, אין מי שידחוף אנשים להגיע, גם אין יום שבתון".

יש דבר מכוער לטעמי, הסיפור של הגילנות נגד יונה יהב, מה דעתך?
"אני מסכים איתך לגמרי, אנשים שוכחים שרון חולדאי נבחר בתל אביב, ושני המועמדים לנשיאות ארה"ב הם פחות או יותר בגיל של יונה יהב. בכלל, אני חושב צריך לבחון אנשים לפי המהות ולא לפי הגיל, המין, המוצא".

בהמשך התייחס לאוכלוסייה החרדית בחיפה ואמר כי "אני חושב שחיפה זאת עיר ליברלית שבהכרח בלי שום קשר לתוצאות הבחירות, מה שיקרה שתמשיך תחבורה ציבורית בשבת וכל העסקים יהיו פתוחים. אני לא רואה איזשהו שינוי. אני חושב שאחוזם של החרדים בחיפה הוא לא דרמטי כמו במקומות אחרים שבהם יש שינוי בדמוגרפיה, למשל בעיר כמו ערד. בעיר כמו ערד ניצח מועמד חרדי, משום שהרבה מאוד חרדים באו לגור בערד, וגם הגידול הטבעי שלהם הוא רב יותר. גם בבית שמש, לפני חמש שנים היחס היה פחות או יותר 55% חרדים ו־45% חילונים. לעומת זאת עכשיו זה כבר 65% לעומת 35%. עוד דבר אחד שצריך לזכור - החרדים באים להצביע באחוזים יותר גבוהים, אף אחד לא מונע משום חילוני ללכת לקלפי, החילונים לא יכולים להלין על כך".

"לא סתם רוב המועמדים מתנערים משיוך למפלגה פוליטית"

רימון המשיך בהסבר על הבחירות והתייחס הפעם לעיר רחובות: "כמעט הושג דיל בין מועמד הימין למועמד האחר. וברגע האחרון יש עתיד החליטה שהוא ירוץ עד הסוף. ממאבק לגיטימי של מי יהיה ראש העיר זה הפך להיות הימין מול שמאל. אני בדקתי את התוצאות של הבחירות לכנסת - היו די דומות בין מפלגות הימין למפלגות השמאל. כך שהאינטואיציה אומרת מועמד הימין דיל ינצח, אבל מאחר שזה מאוד קרוב ותלוי מאוד באחוזי ההצבעה, אז קשה לנחש".

מה אתה יכול להשליך מזה על בחירות עתידיות?
"בגדול הציבור הישראלי הוא בוגר, הוא עושה הפרדה. לא סתם רוב המועמדים מתנערים משיוך למפלגה פוליטית, כי הם רוצים לפנות לכלל האוכלוסייה, לא משתמשים באותיות של המפלגות הארציות. היחידים שבאמת מגייסים את כוחם באופן מובהק ככוח פוליטי הם החרדים, ומכאן גם ההצלחות הרבות שלהם בכל רחבי המדינה. הם זכו גם בערד וגם בצפת יש ראש עיר חרדי".

עריכה: חרות עזני

10/03/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


למצולם אין קשר לנאמר
למצולם אין קשר לנאמר  |  צילום: הילל מייר/פלאש90
Paris