סנהדרינק

מישהו אמר לשתות עדלאידע?

הסופ"ש כמעט כאן, וזה הזמן לכוס ראשונה • ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר בשיחה ערה על יין, אוכל, והחלטה תמימה להפסיק לשתות • שנבלמה • פרק 02


עוד שבוע חלף, ובלי ששמנו לב, שוב הגיח יום חמישי אל הנוף, וסימן לנו לעשות אתנחתא קצרה מהפקקים, העומס, וריבוי המשימות. בפרק השני של 'סנהדרינק' בהגשת ניר קיפניס, יאית גת וטל חוטינר על נפלאות עולם האלכוהול הישראלי, ניתחו השניים לפני ולפנים את החדשות החמות בתחום השתייה, האוכל, והחיים עצמם, ואיך לא, שתו לחיים כיאה לחג הפורים המתקרב. 

"אנחנו כאן כדי להציע נחמה, להתנתק מעט, למזוג לנו דרינק ולקשקש עד שנראה את תחתית הכוס, ואז למלא אותה שוב מחדש", תיאר קיפניס קצת אחרי הכוס הראשונה, "לעצום עיניים ולחשוב שאנחנו במקום אחר, רגוע יותר. 

הפעם, שוחחו חברי הקבינט המצומצם עם פיית היין שירה גרנות על עולם היין, המתחבר למוזיקה באופן שלא הכרנו, עם העיתונאית טליה לוין ('מעריב'), שסיפרה על החלטתה האמיצה לחדול משתייה למשך שבוע (שלא צלחה), ועם השף לאון אלקלעי, שהעניק לנו מתכון נהדר לסלמון במיסו במיוחד לסוף השבוע. 

מרכיבים:

  • נתחי סלמון חתוכים במשקל של 180-200 גרם כל אחת 
  • מלח ים או מלח גס
  • מיסו בהיר 
  • סאקה או יין אורז סיני (אפשר גם יין לבן יבש)
  • מירין

אופן ההכנה:

  • מפזרים את המלח בנדיבות על הדג
  • משאירים את הדג במלח למשך 20 דקות
  • לוקחים את חומרי הרוטב, ומחממים אותם על להבה בינונית עד לקבלת תערובת אחידה
  • מצננים ויוצקים מעל הדגים 
  • ממתינים 24-72 שעות
  • מדליקים תנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20 דקות

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

21/03/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris