בן כספית ואריה אלדד

"המדינה של 6 באוקטובר היא לא המדינה של אחרי 7 באוקטובר"

השרה לשעבר איילת שקד על סערת חוק הגיוס: "אני מנסה להגיע לרוב המשפחות השכולות, ואין אף משפחה חרדית, וזו מציאות שקשה להשלים איתה אחרי 7 באוק'"


איילת שקד, לשעבר שרת הפנים והמשפטים וחברת הקבינט, שוחחה עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm על מתווה חוק הגיוס ונתנה את נקודת מבטה על הנושא. 

לדבריה, "ב-2014, בממשלה נתניהו, בנט ולפיד, אני הובלתי אז את חוק הגיוס ביחד עם עפר שלח ואנשים נוספים, והחוק באמת הציב יעדים אבל קבע שאם תוך שלוש שנים לא עומדים ביעדים, חלה חובת גיוס על רוב החרדים. זה חוק שבוודאי היה עומד בבג"ץ, אבל ב־2015 קמה קואליציה אחרת - נתניהו, חרדים, בנט-כחלון - ואותה קואליציה ביטלה את חובת הגיוס, ואחרי זה בג"ץ ב־2018 ביטל את החוק. מאז בעצם לא הייתה אף קואליציה ששרדה מעל שנה והצליחה לחוקק את החוק מחדש". 

היא הדגישה: "אני האמנתי אז שהדבר הנכון זה לתת פטור בגיל 21 ושיילכו לשוק העבודה, אבל המדינה של 6 באוקטובר היא לא המדינה של אחרי 7 באוקטובר והיום צה"ל זקוק לחיילים. אני מנסה להגיע לרוב המשפחות השכולות, ואין אף משפחה חרדית - וזו מציאות שמאוד קשה להשלים איתה אחרי 7 באוקטובר". 

עם זאת טענה: "החברה החרדית היא מגוונת ויש בה גם כאלה שהיו רוצים להתגייס בסיטואציה אחרת, ואני חושבת שאם יהיו תמריצים גבוהים למשרתים, ובאמת אלה שלא משרתים, אלה שמה שנקרא משתמטים, יקבלו קצבאות ילדים אבל לא יקבלו דברים כאלה ואחרים, אז אני מקווה שיהיה תמריץ לצעירים להתגייס".

"7 באוקטובר שינה משהו בחברה החרדית, אבל אם פעם זו הייתה בושה להסתובב עם מדים בבני ברק, היום זו אפילו גאווה", אמרה שקד והוסיפה: "אני חושבת שהמגזר החרדי יכול לתרום בשירות אזרחי ובשירות צבאי 50 אחוז".

26/03/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


איילת שקד
איילת שקד  |  צילום: אבשלום ששוני/פלאש90
Paris