סנהדרינק

מזל טוב באמת

כיצד יום הולדת של פעוט חשף יקב מסתורי? • מה היה קורה לו מקימי המדינה היו מחליפים את התה בבירה? • קיפניס, חוטינר וגת עם התשובות • פרק 05


השבוע שוב עבר חלף לו, ויחד איתו, כדרכם בקודש, התכנסו שוב ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר, הלוא הם חברי 'סנהדרינק', הפודקאסט שיספר לנו על כל מה שעלינו לדעת בנוגע לאלכוהול רבתי.

את הפרק החמישי במספר, מי היה מאמין, פתחו בכוס ראשונה כדי לטשטש מעט את שלל הכותרות הקדחתניות שעלו במהלך השבוע לכותרות. "התגעגענו כבר לצלילי השקת הכוסות, חליצת פקקי השעם מבקבוקי היין, זרימת הבירה בברזים, שקשוק קוביות הקרח שהופכות משקאות אניס משקופים למעוננים", הודה קיפניס. 

השבוע נאלצה העיתונאית טליה לוין ('מעריב') לפקוד את יום הולדתו של ילד בן שנתיים אי שם במקום פסטורלי, לבקשת הוריו כמובן. היא שיתפה בפרטים אודות הסיפור במהלך הפרק, וגילתה לנו באופן משמח ומפתיע למדי, חשפה את מיקומו של יקב מסתורי במהלך הטיול הכפוי ושבה עם בשורות. אז כן היה כדאי לצאת מהבית.

אגב, ידעתם ששיר ישן למדי של 'שוקולד מנטה מסטיק' תהה כיצד היו נראים חיינו בראשית המדינה, לו כוסות התה הפופולריות היו מתחלפות בכוסות בירה? אם לא, מוזמנים להאזין ל'פרקים בתולדות היישוב'. תגלו דברים נפלאים. 

וכמיטב המסורת, חלק עמנו השף ליאון אלקלעי מתכון לספגטי שום, אנשובי וצלפים, היישר מארץ המגף. תהנו מפחמימות כל עוד אתם יכולים. לפני חג שמח. 

מרכיבים:

  • חבילת ספגטי
  • 6 כמות שמן זית
  • 6 שיני שום
  • 8 פילטים קצוצים של אנשובי
  • 2 כמות צלפים
  • פלפל שאטה גרוס
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת 

אופן ההכנה:

  • מרתיחים מים עם מלח
  • מטגנים את השום בשמן, ומוסיפים את האנשובי והפלפל
  • לאחר כמה דקות מוסיפים את הצלפים למחבת
  • כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ושומרים מעט מי פסטה בצד
  • יוצקים את הרוטב על הפסטה
  • מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל.

לחיים!

עריכה: מיכל קדוש 

11/04/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris