פרופ' רפי קרסו

מה עושים כאשר רמת הפריטין בגוף נמצאת בעלייה מתמדת?

המאזינה בת ה-55 מספרת על הבדיקות שהיא עורכת ועל רמת הפריטין הגבוהה - האם יש סיבה לדאגה?


 

שאלה: אני בת 55. רמת הפריטין שלי הייתה בינואר שנה שעברה 224, ומאז היא עולה, ובחודש אוקטובר האחרון היא עמדה על 303. אני לא יודעת אם זה רלבנטי אבל אני ללא כיס מרה וללא רחם. הרופאים אמרו לי לא לדאוג ולהיות במעקב. האם אני צריכה לרדת לשורש הבעיה ולעשות בדיקות נוספות או לחילופין להניח לעניין? כמו כן, מאיזו רמה אני אמורה להתחיל להתייחס לבעיה באופן משמעותי?

פרופסור קרסו עונה:

פריטין הוא חלבון שנושא ברזל והוא למעשה "מחסן" הברזל בגוף שלנו, כמות הפריטין בדם משקפת את כמות הברזל שנאגר. את לא צריכה לדאוג, מספיק שיש לך קצת עודף והוא כבר יופיע בבדיקה, אני עצמי נתקלתי בחולים רבים שיש להם רמת פריטין גבוהה בדם שעולה באופן תדיר. אם הכל בסדר מבחינה גופנית, זה לא משמעותי וצריך רק להקפיד לעקוב אחרי התופעה. פריטין מאוד גבוה יכול להעיד על מחלות מסוימות כמו למשל: דלקות בדרכי השתן, מחלות כרוניות, מחלות אוטואינוניות וכ"ו, אבל כשהערכים הם בין 300-400  כשכל הבדיקות האחרות בסדר אז הכל תקין. במידה והערכים יגיעו ל- 450-500 סביר להניח שהרופאים יפנו אותך לבדיקת המטולוג. קרוב לוודאי שגם הוא ישחרר אותך ויורה לך להיות רק במעקב, אם זה יקרה חשוב שתקפידי על כך.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
28/11/2014

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris