ד"ר מאיה רוזמן

מתכון לעוגת דבש מקמח מלא עם קליפות תפוז

מחפשים קינוח טעים ודיאטטי לראש השנה? מאיה רוזמן כאן בשבילכם


כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מביאה לנו מתכונים בריאים, טעימים ופשוטים להכנה, והפעם: עוגת דבש עם ברנדי וקליפות תפוז שתתאים במיוחד לראש השנה, אבל לא רק

מרכיבים:

  • 4 ביצים
  • 2 כפיות קפה נמס
  • 1 וחצי כוס קמח מלא
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן (עדיף שמן קוקוס)
  • כוס דבש
  • כוס קמח רגיל
  • כוס מים רותחים
  • כף אבקת אפיה
  • כף ברנדי
  • כפית קינמון
  • כפית זנגביל
  • קליפת תפוז מגורדת מחצי תפוז

אופן ההכנה:

1. מקציפים את הביצים 

2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר החום עד שהקצף יציב

3. מוסיפים בעדינות כוס דבש וחצי כוס שמן

4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח הרגיל, הקמח המלא, אבקת האפייה, הקינמון והזנגביל

5. בקערה נפרדת מערבבים את המים הרותחים, הקפה הנמס, הברנדי וקליפת התפוז המגורדת

6. מוסיפים לקערת הביצים משתי הקערות, קערת הקמח וקערת המים, לסירוגין

7. את הבלילה שנוצרת יוצקים לשתי תבניות אינגליש

8. מחממים את התנור ל־200 מעלות, אופים את העוגות כ־10 דקות

9. מורידים את החום בתנור ל־160 ואופים עוד 10 דקות

10. מורידים את החום ל־140 ואופים עוד חצי שעה   

ד"ר רוזמן ממליצה: "בכל פרוסת עוגה יש רק 130 קלוריות, כך שאפשר לאכול פרוסה כארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה יחד עם הקפה, או כארוחת בוקר בחגים".

  

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
30/09/2016

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


שולחן החג
שולחן החג  |  צילום: מנדי הכטמן/פלאש 90
Paris