כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מביאה לנו מתכונים בריאים, טעימים ופשוטים להכנה, והפעם: עוגת דבש עם ברנדי וקליפות תפוז שתתאים במיוחד לראש השנה, אבל לא רק
מרכיבים:
1. מקציפים את הביצים
2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר החום עד שהקצף יציב
3. מוסיפים בעדינות כוס דבש וחצי כוס שמן
4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח הרגיל, הקמח המלא, אבקת האפייה, הקינמון והזנגביל
5. בקערה נפרדת מערבבים את המים הרותחים, הקפה הנמס, הברנדי וקליפת התפוז המגורדת
6. מוסיפים לקערת הביצים משתי הקערות, קערת הקמח וקערת המים, לסירוגין
7. את הבלילה שנוצרת יוצקים לשתי תבניות אינגליש
8. מחממים את התנור ל־200 מעלות, אופים את העוגות כ־10 דקות
9. מורידים את החום בתנור ל־160 ואופים עוד 10 דקות
10. מורידים את החום ל־140 ואופים עוד חצי שעה
ד"ר רוזמן ממליצה: "בכל פרוסת עוגה יש רק 130 קלוריות, כך שאפשר לאכול פרוסה כארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה יחד עם הקפה, או כארוחת בוקר בחגים".
עריכה: מיכל דאבי