ד"ר מאיה רוזמן

עוגיות ללא סוכר: לא מה שחשבתם

ד"ר מאיה רוזמן מנפצת את המיתוס לפיו עוגיות ללא סוכר מתאימות לדיאטה


כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מפריכה שמועות נפוצות מעולם התזונה, והפעם: האם עוגיות ללא סוכר יכולות להשתלב בדיאטה? ; תופתעו לשמוע שההבדל בין עוגיות עם סוכר לעוגיות ללא סוכר הוא בסך הכל כ־3 קלוריות ליחידה

"הרבה אנשים חושבים שוופלים ועוגיות ללא סוכר הם גם דיאטטים ומתאימים לתפריט הדיאטה, ובכן- זה ממש ממש לא נכון", פתחה רוזמן והסבירה את הבעיה לסברה זו: "אומנם בוופלים ועוגיות ללא סוכר אין סוכר, אבל אין בהם פחות קלוריות כיוון שבמקום הסוכר מכניסים לפעמים מרכיבים אחרים, למשל: קמח לבן, או בעוגיות בריאות נטולות סוכר יש יותר שיבולת שועל ויותר אגוזים, כך שבכל מקרה משהו אחר תופס את הנפח של הסוכר שירד".

"הרכיבים האלה מכילים את אותו מספר קלוריות כמו הסוכר", נימקה, "על האריזה תיראו שמספר הקלוריות של 100 גרם ופלים ועוגיות ללא סוכר מאוד דומה למספר שבוופלים והעוגיות הרגילות, כך שעוגיות ללא סוכר מתאימות למי שיש נטייה לסכרת, אבל גם במקרה הזה אני מציעה לא לבחור את העוגיות עם הקמח הלבן. לפי המחקרים קמח לבן עלול להקפיץ את רמות הגלוקוז בדם כמעט כמו הסוכר הלבן".

עוד הוסיפה רוזמן על מספר הקלוריות באותם מתוקים חסרי סוכר: "בוופל רגיל יש בערך כ־50 קלוריות, ואילו בוופל ללא סוכר יש 47 קלוריות". אם כן, ההבדל הוא פעוט ויש להתייחס לעוגיות ללא סוכר בדיוק כפי שמתייחסים לעוגיות עם סוכר.

   

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
22/07/2016

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סוכר
סוכר  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris