עו"ד אליעד שרגא שוחח עם אילה חסון ב-103fm על כתב האישום שהוגש כנגד רעיית ראש הממשלה, ואמר כי הוא "מכיל מעט מדי והוגש מאוחר מדי".
באירוע 'שבתרבות' בבאר שבע טען עורך הדין שרגא, בקשר להגשת כתב האישום נגד שרה נתניהו: "כל האירוע הזה פסיכולוגי ופסיכיאטרי יותר ממשפטי. צריך להגיד את האמת - האישה לא כשירה לעמוד למשפט פלילי". הבוקר (א'), עורך הדין הבהיר את דבריו בשידור: "מי שקרא את עיתון 'הארץ' ראה ביום חמישי את הדברים שכתב גידי וויץ' כשטען שהיועץ המשפטי לממשלה, בשיחות שנערכו עמו, ביקש משרה נתניהו שתביא פתק מהרופא והוא ידאג שלא יהיה לה כתם פלילי. כשמבקשים מאדם פתק מהרופא במשפט פלילי לא מבקשים אותו בגלל שבר הליכה אלא בגלל מצבו הנפשי. ייתכן והיועץ המשפטי חשב שיש ראיות שמצביעות על בעיה ויכול להיות שצריך לשים אותה על השולחן כדי שיוכלו לטפל בה".
כתב האישום לטענתו מכיל מעט מידי והוגש מאוחר מידי: "בסופו של יום, דו"ח שמכיל שבע פרשות מגיע לכתב אישום מצומצם מאוד על פרשה אחת בלבד. כתב האישום הוגש הוא מאוחר מידי ומעט מידי, לקח שלוש שנים לכתוב אותו. במשפט רצח היו מגישים כתב אישום לאחר חודשיים". אילה חסון העריכה: "מצד אחד אין אומץ לסגור את כתב האישום ומצד שני אין אומץ להגיש אותו".
"זהו כתב אישום חמור", ציין, "קיימת תשתית עובדתית ועבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות יחד עם סעיף מרמה בהפרת אמונים על סכום של כ-400 אלף שקלים שנלקחו מכספי הציבור. אהוד אולמרט הלך לכלא לשמונה חודשים על הרבה פחות מזה. בסופו של יום הנסיבות מעלימות את העובדה שהייתה בבית מבשלת שהפכו אותה לעובדת ניקיון והזמינו אוכל מבחוץ. אי אפשר לדרוש פעמיים על אותה ארוחה".
על דבריו של יו"ר הקואליציה דודי אמסלם הבוקר, שלפיהם "משטרת ישראל תופרת תיקים לראש הממשלה" סבר: "אני זקוק לעוד כמה פרסומות כדי להוריד את הלחץ דם שלי אחרי הדברים שנאמרו קודם. קשה לי לחשוב שאלו המנהיגים של מדינת ישראל שמשתלחים בצורה כה בוטה ורדודה במערכת אכיפת שלטון החוק בישראל. במי הוא משתלח? באלו שנתניהו מינה בעצמו ולא אנשים מעולם אחר".
אילה התייחסה לדבריו: "הקונספירציה מאחורי הקלעים טוענת שכשאלשיך נכנס לתפקיד, התקשורת חבטה בו וצחקה עליו ועל המראה שלו בצורה מאוד מכוערת ואז הוא הבין שאם הוא רוצה שיאמרו עליו דברים טובים- עליו לרצות. כעת הוא נותן את ראשו של נתניהו במקום את הראש שלו".
"יכולה להיות גם אופציה אחרת", הבהיר לסיכום, "ייתכן ובאופן בנאלי אנשי אכיפת החוק נותרו ממלכתיים ובצעו את מלאכתם נאמנה לאחר שמינו אותם להיות שומרי הסף. זאת האופציה היותר נורמאלית והיותר סבירה בעיני. צריך לתת להם את הקרדיט על כך שהם עושים את עבודתם נאמנה".
עריכה: איתמר זיגלמן