פרשת כדורגלני מכבי תל אביב והקטינות ממשיכה להיחקר: על פי הפרסומים מסוף השבוע האחרון (ה'),ההערכה היא כי שני שחקני מכבי תל אביב המעורבים יזומנו לחקירה נוספת בשבוע הבא, זאת לאחר שהוצאו לחופשה מעבודתם במכבי תל אביב, ואף לא נכללו בסגל למשחק מול בית"ר ירושלים ביום שני. עם זאת, עדיין חל צו איסור פרסום לגבי כל פרט הנוגע לחקירה או לזהותם של שני השחקנים החשודים.
העיתונאים אורלי וילנאי וגיא מרוז ('רשת 13') שוחחו עם גולן יוכפז וענת דוידוב והביעו את דעתם על הטיפול במקרים מסוג פרשת הכדורגלנים בישראל. וילנאי טענה בביקורת כי: "אין לי ספק שהטיפול הוא אינו לא תקיף, אלא כושל ומחפיר מבחינה חברתית, מוסרית ופלילית. ברגע שהחברה מקבלת בשמחה גדולה את הנערים מאיה נאפה ושרים להם איזה טוב השם וכמה נהדר שהבנים שלנו חופשיים, וסוגרים את התלונה במשטרה על צילום והפצת סרטון ללא ידיעת הבחורה שזו עבירה פלילית ברורה וחד משמעית, וברגע שהמשטרה הופכת את החקירה של איל גולן למשהו שצריך לסגור, אז אין שום סיבה שגם כדורגלנים ייעצרו".
מרוז הוסיף: "לפני הדאגה מהתנהגות המשטרה, מדאיגה אותי התנהגות הציבור. ניהלתי שיחה עם קולגה שלי הפרשה, והוא אמר שמבחינתם זה סמל סטטוס. מבחינת אותם אנשים שעושים את הדברים הנוראיים האלה זו עוד כוכבית בחגורה. לא רק שהם עשירים, מפורסמים ועושים מה שהם רוצים, הם גם שוכבים עם בחורות נורא צעירות. ואז הוא אמר לי משפט עוד יותר מזעזע - שכולם רוצים לשכב עם בחורות בנות 16-17. אמרתי שזה פשוט לא נכון, זאת סוג של סטייה של אנשים בני 30-40 להתעסק עם ילדות בנות 16".
על מהפכת ה'מי טו' שאירעה בשנים האחרונות בישראל, אמרה אורלי וילנאי: "עברנו כברת דרך אדירה מבחינה חברתית והתמורות הן אדירות, כי פעם נגיעה בישבן הייתה חלק משיחה וזאת הייתה נורמה חברתית, היום על הדבר הזה אפשר להיכנס לכלא ואי אפשר לזלזל בזה. מבחינת הבנות, אנשים אומרים שכן הן רצו הזה, הן ילדות בוגרות ואנו נותנים להן נשק שנה אחרי. זה כמו לומר שהן רצו סמים אז סוחר הסמים הוא בסדר ושהן הן מספיק בגירות כדי להבין את זה. יש דברים שלא עושים. אני חושבת שהוויכוח הזה בחברה, שיש בכל זאת שני מחנות, מראה את התמורות הגדולות שעברנו ועדיין זה לא מספיק. לצד כל שינוי חברתי נורמטיבי, חייבים לאכוף את הנורמה".
בהמשך השיחה, עדכנה העיתונאית אורלי וילנאי בהתפתחויות בפרשת האונס הקבוצתי באיה נאפה: "הבחורה עוברת תהליך החלמה, אין דרך אחרת לקרוא לזה. היא ואמה הגישו עתירה לבית המשפט העליון בקפריסין, אם זה לא יתקבל, הן יעברו לבית הדין האירופאי. בינתיים זה התקבל, הקורונה דחתה את הדיון אך כן הוגש כתב התביעה. מה שמשמח אותי בסיפור הזה אם אפשר לשמוח ממשהו, זה שבישראל אספו עבורה 200 אלף שקל כדי לעזור לה לממן את המשך ההליך המשפטי. השמיים נפלו על האם, להיות אמא ולקבל שיחת טלפון כשהבת אומרת 'עברתי אונס קבוצתי' זה גיהינום. הופתעתי ושמחתי כל כך מגל התגובות המדהים, אנשים כל כך הזדעזעו וחיפשו את הדרך לנסות לעזור לה, שזה מחמם לב".
עריכה: מיכל קדוש