כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מנפצת לנו עוד מיתוס, והפעם: האם פיתה קלה באמת דיאטטית, ועוזרת לנו לחסוך קלוריות? לא בהכרח.
"ההבדל בכמות הקלוריות בין מאה גרם של פיתה רגילה מקמח מלא לפיתה הקלה אינו משמעותי בכלל, ויש סיכוי סביר שמקורו בטווח הטעות של המעבדות בזמן בדיקת הערך הקלורי", הסבירה ד"ר רוזמן, והוסיפה: "גם כשמדובר ברשימת הרכיבים, אין הבדל".
אם כך, מה הופך את הפיתה לקלה? המשקל שלה. "הפיתה הקלה אמורה להיות דקה יותר, או קטנה יותר, ולשקול 50 גרם", אמרה.
לדבריה, "אם רוצים, אפשר לאכול חצי פיתה רגילה, במקום פיתה קלה, ללא הבדל כלשהו בתחושת השובע".
עוד אמרה: "אין הבדל גדול מבחינת הקלוריות גם כשמדובר בפיתה מקמח לבן, היא פשוט פחות בריאה".