ינון מגל ובן כספית

"שיהיה כל השנה": היום - יום האננס הבין לאומי

יאיר אזולאי, חקלאי שמגדל את הפרי הטרופי הכיר לנו את הסיפור מאחוריו: "זה הגידול הכי קשה, הוא לא טרופי, התאמנו את הטיפול לפרי"


יאיר אזולאי, חקלאי שמגדל את הפרי הטרופי הכיר לנו את הסיפור מאחורי הייצור הישראלי החלוצי שעשה והפך למותאם למזג אוויר היבש של הבקעה. לטענתו, מדובר בתהליך ארוך ומורכב במיוחד: "החלטנו להיות יצרנים מקומיים ולא יצואנים. אקלמנו אותו ונתנו לו את כל התנאים הטרופיים".

בתגובה שאל ינון, האם כל ההוצאות הללו והעבודה הקשה להפוך את הפרי הטרופי הזה למקומי, עולה כל כך הרבה כסף שבסוף מחירו לצרכן מגיע לעשרות שקלים במכולות. "אף אחד לא מחוייב לקנות ממני אננס", ענה אזולאי. "אפשר לקנות אותו מהייבוא. אני מוכר את האננס שלי לאנשים פה במקום ב-20 שקל ליחידה. אני לא אחראי לכמה זה מתגלגל הלאה. מי שקונה ב-70 שקל או ב-80 שקל, זה לא נורמלי".

27/06/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris