ניסים משעל וטל שלו

ולנו יש פלאפל? לא בטוח

בא לכם לפתוח את הצהריים עם מנת פלאפל מלאה בכל טוב? • התכוננו לעליית המחיר, גם של הפיתה הלאומית • בעלי הפלאפליות שמעון עמר ושלומי אגמון הגיבו


כמה זה עולה לנו? לאחר שחלקים רבים מקרב הציבור החרימו את מוצרי אסם נוכח האיומים בעלייה במחיריהם, גם הפלאפל, המאכל העממי, החם והטרי מתחיל להתגונן מפני יוקר המחיה. רשת 'פלאפל בריבוע' החליטה להעלות את מחירי כל תפריטי הרשת, ומנת הפלאפל קפצה גם היא ל־25 שקלים. שמעון עמר מ'פלאפל עמר' בקריית שמונה ושלומי אגמון מ'פלאפל ג'ינה' בתל אביב, המוכרים שניהם מנת פלאפל ב־20 שקלים, הגיבו על העלייה החדה במחירים. 

תחילה הסביר אגמון את הסיבה לעליית המחיר בפלאפל מתחרה: "כל המיסים העקיפים הם מה שמשפיעים על המנה - אם זה עובדים, חשמל, מים, שכירות, ארנונה שעולה, אין סוף עליות. כוח האדם הופך להיות יקר ככל שעובר יותר הזמן, והמנה עולה בהתאם".

עם זאת, עמר ציין, כי אין אצלו ירידה במכירות. "אנחנו פלאפל שנמצא מ-1958", אמר, והבהיר: "אני מבטיח בשידור שבשנים הקרובות הפלאפל לא יעלה אצלי. נמשיך להיות במחיר הזה".

בהמשך אגמון הוסיף: "הדבר הכי קשה והכי נורא לבעל עסק זה לעלות מחיר. במיוחד בעסקים כמו שלנו שזה עסקים פרונטליים, שאתה עומד מול הלקוחות ואתה רואה אותם כל יום, אתה מדבר איתם, הם באים אליך, הם כבר הפכו להיות חברים ומשפחה, זה הדבר הכי קשה שיכול להיות. אין לאנשים מושג כמה קשה זה לעלות מחיר".

לדברי אגמון, "אנחנו נלחמים על כל אגורה ועל כל שקל, ומנסים, אבל כשאין ברירה, אז אין ברירה. לא עושים את זה מתוך חזירות, ואם מישהו חושב באמת שבעלי חנויות ופלאפליות ובעלי מסעדות הם עשירים, זה לא. עושים את זה כי אין ברירה".

עריכה: אמיתי דואק

17/02/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פלאפל
פלאפל  |  צילום: דניאל דרייפוס/פלאש90
Paris