ד"ר מאיה רוזמן

מתוק נטול אשמה

בא לכם לנשנש בלי להרגיש שעברתם את מכסת הקלוריות לקראת החגים? • ד"ר מאיה רוזמן עם גלגלי התמרים שלא תצליחו להחזיר למקרר • מתכון לשבת


השבת כבר כאן, וזו הזדמנות מצוינת להכין מתכון כיף וטעים לפתיחת סוף השבוע. הפעם, חלקה ד"ר מאיה רוזמן עם מאזיניה את המתכון לגלגלי תמרים ואגוזים. אתם רושמים?

מצרכים: 

  • חבילת תמרים מגולענים 
  • 15 שקדים מולבנים ללא קליפה 
  • 15 אגוזי לוז מולבנים ללא קליפה
  • 10 חצאי אגוזי מלך - לשבור מעט
  • 3/4 כוס פתיתי קוקוס

אופן ההכנה: 

  • לרכך את התמרים 50 שניות במיקרו ולחלק לשלושה חלקים
  • להניח על קרש חיתוך ניילון נצמד בגודל 30X30 ס"מ
  • להניח 1/3 מחבילת התמרים על הניילון
  • למעוך את התמרים למלבן ברוחב כ־7-8 ס"מ ולאורך כ־18-20 ס"מ
  • לחלק את האגוזים והשקדים לשלוש קבוצות
  • להשקיע, במפוזר, חלק אחד מתערובת השקדים והאגוזים על פני התמרים המעוכים 
  • לייצר "נקניק" בעדינות
  • לפזר את הקוקוס בכלי שטוח 
  • לגלגל את הגליל בקוקוס כדי ליצור ציפוי
  • לעטוף את הנקניק המצופה בניילון 
  • לחזור על הפעולה פעמיים נוספות, מקבלים שלושה נקניקים מצופים ועוטפים בניילון
  • להכניס למקפיא, להוציא נקניק אחד לפני ההגשה
  • לחתוך לפרוסות בעובי 1.5-2 ס"מ
  • להניח במנג'טים
  • ניתן לשמור במקרר מספר ימים 

כל מה שנותר הוא לנשנש בלי רגשות אשם, וליהנות. בתיאבון!

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/09/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מתכון לשבת
מתכון לשבת  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris