ד"ר מאיה רוזמן

ארבע דרכים קלות להפוך את העוגה שלכם ליותר בריאה

בדיאטה? אתם לא חייבים להימנע מעוגה לחלוטין • ד"ר מאיה רוזמן הסבירה מהם השינויים הקטנים שיקטינו את כמות הקלוריות, אבל לא יפחיתו מההנאה


ד"ר מאיה רוזמן חזרה לחדש לכם עם פינת טוב לדעת, והפעם: ארבע דרכים קלות להפוך את העוגה שלכם ליותר בריאה.

השינויים הקטנים שיהפכו את העוגה שלכם לבריאה יותר:

המומחית הסבירה: "נכון שהמיתוס גורס שסוכר חום בריא יותר, אבל צריך לזכור שהחלפת הסוכר הלבן בסוכר חום אינה הופכת את העוגה לבריאה. סוכר חום מכיל כל כך מעט ערכים תזונתיים - עד שאין הבדל משמעותי בינו לבין סוכר לבן".

"אז מה אפשר לעשות כדי לשדרג עוגה?" שאלה והציגה שני רעיונות: "במקום קמח לבן - תערובת של קמח מלא וקמח שקדים. בקמח הלבן אין ערך תזונתי, קמח מלא מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. קמח שקדים מכיל כמות גדולה של חלבון איכותי, ומוסיף עוד סידן וברזל. יחד הם מהווים בסיס בריא לכל מאפה ומתכון".

"במקום שמן פשוט מזוכך (וברור שבמקום מרגרינה) - עדיף לקחת חמאה, או שמן איכותי בכבישה קרה. חמאה עדיפה חד משמעית על פני כל שמן פשוט שהופק בטמפרטורות גבוהות ואיבד את כל ערכו התזונתי", הוסיפה.

בהמשך, ציינה כי "קקאו במקום שוקולד: כל נוגדי החימצון וכל היתרונות של השוקולד - כמפחית מחלות לב ומאט תהליכי הזדקנות - נמצאים בקקאו עצמו. שוקולדים למיניהם מכילים עוד רכיבים עם פחות יתרונות כמו סוכר, או חמאת קקאו ולפעמים עוד תוספים. שימוש בקקאו ישירות יכול לשדרג כל מתכון".

עוד טענה: "מחקרים מראים שתמצית וניל מדגישה את המתיקות ולכן תורמת להפחתה בצורך בסוכר. נסו להוסיף וניל ולהקטין קצת את כמות הסוכר במתכון, ההבדל בטעם לא יורגש, אבל בריאותית הרווח גדול".

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
06/01/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris