ד"ר מאיה רוזמן

היתרון המפתיע של שייקים

ד"ר מאיה רוזמן קדישה את פתח תוכניתה עם המשקה שאנחנו כל כך אוהבים לשתות בעונת הקיץ, וחשפה את כל הדברים שלא ידענו - תתכוננו להיות מופתעים


כמדי יום שישי, בשעה 12:00 בדיוק, ד"ר מאיה רוזמן שבה לאולפן 103fm על מנת לנפץ את כל המיתוסים שמונעים מכם להצליח בשמירה על המשקל. בפתח התוכנית היא התייחסה למשקה הכי טעים ומרענן של עונת הקיץ - השייקים.

"לשייק שעשינו הרגע ושותים אותו מיד – לא רק שיש לו ערך בריאותי גבוה מאוד, ורוב הוויטמינים לא התפרקו, אלא שאפילו הוא קל יותר לעיכול וספיגה בהשוואה לפירות והירקות השלמים. הוויטמינים נספגים במהירות רבה יותר לגוף, בהשוואה לקצב ספיגתם לאחר אכילת ירקות ופירות טריים", אמרה.

למה זה קורה? ד״ר רוזמן הסבירה: "כי כשטחנו את הירקות או הפירות בנינג'ה, חסכנו לקיבה את התפקיד הקשה של הלישה של הירקות והפירות למחית. זה חוסך הרבה זמן עיכול ועבודה לקיבה, וגם לפעמים אם אוכלים ובולעים חתיכות שלמות של ירקות קשיחים כמו גזר למשל, הקיבה לא מצליחה ללוש את החתיכות האלו למצב של מחית, ואז זה עובר להמשך המעיים ויוצא מהגוף ככה שלם וחלק מהויטמינים לא נספגים אל הגוף".

עוד הבהירה כי "רק לשים לב - הערכים התזונתיים של השייקים והמיצים נשמרים כשהמיץ/שייק טרי, אבל ככל שעובר זמן מרבע הסחיטה – יותר ויותר ויטמינים ונוגדי חמצון מתפרקים ואז כבר לא יעילים לגוף.

אבל – יש כמה דברים שפחות נהרסים עם הזמן:

דוגמאות לערכים תזונתיים שנשמרים:

  • מיץ עגבניות – מכיל כמות גדולה מאוד של ויטמין C ושל ליקופן שמונע סרטן ערמונית וקטרקט. ויטמין Cנהרס עם הזמן אבל הליקופן לא.

  • מיץ רימונים – פוליפנולים שנמצאו כיעילים נגד סוגים רבים של סרטן. לא נהרסים עם הזמן.

  • מיץ חמוציות – מכיל חומרים שמונעים הצמדות חיידקים לשלפוחית השתן וכך מונעים דלקות שלפוחית השתן.

  • מיץ גזר – בטא קרוטן שזה ויטמין A צמחי, נוגד סרטן ומחזק מערכת חיסונית.

  • סלרי – מכיל סידן ויעיל נגד אוסטאופורוזיס. נשמר ולא נהרס בשייקים בכלל גם לא אחרי שעובר זמן.

  •  מיץ פטרוזיליה – מכיל ברזל, חומצה פולית, ואף עוזר נגד בצקות ולתפקוד הכליות מאחר שיש לו השפעה משתנת. כל אלו לא מתפרקים בשייקים.
      
  •  שזיפים מיובשים – עוזר לפעילות תקינה של מערכת העיכול ומסייע נגד עצירות.

  • שייק פירות על בסיס יוגורט: ובכן, כמובן שיש יותר קלוריות בשייק על בסיס יוגורט או חלב, אבל שייק כזה כבר נחשב לארוחה מלאה שמכילה גם חלבון. השילוב ביניהם עוזר לספיגה. ויטמין  C בפרי או בירק בשייק, דרוש לספיגת הסידן מהיוגורט או החלב, כך שכמות הסידן הנספגת גבוהה יחסית למוצר החלב בפני עצמו ללא תוספת של פרי/ירק. יתרון נוסף הוא שהשובע המושג בשלוב של חלבון + סוכר הוא ארוך יותר:  בערך פי 2 זמן מאשר שייק פירות על בסיס מים.

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
25/08/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


שייק ירוק
שייק ירוק  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris