סיון כהן

מי האוכלוסייה שסובלת מיותר תופעות לוואי?

יו"ר אסותא התייחס להמשך הזינוק בתחלואה ולדיווחים על תופעות לוואי רבות כתוצאה מקבלת המנה השנייה של החיסון


שבוע עבר מאז שנכנסה מדינת ישראל לסגר מהודק למדי, בתקווה שזו תהיה הפעם האחרונה שהמשק ייסגר כליל. על אף שיעורי התחלואה בנגיף קורונה שנותרו גבוהים, נראה כי ישנה התמתנות קלה במספר החולים, והתמונה מתחילה מעט להתבהר לצד מבצע החיסונים שצובר תאוצה ברחבי הארץ. 

מספר המאומתים גדל והתחלואה עולה

יו"ר אסותא פרופ' שוקי שמר שוחח עם סיון כהן ב־103fm והגיב לדברים: "מספר המאומתים גדל והתחלואה עולה. עד לפני ארבעה ימים הייתה עלייה של חולים קשים בבתי החולים". על מחאתם של בתי החולים הציבוריים בישראל בגין אפליה תקציבית, הדגיש: "אותם מנהלי בתי החולים בבתי החולים ציבוריים שאינם ממשלתיים, יש צדק בדבריהם, הם נמצאים במצב של קושי מימוני. צריך בהחלט להיות קשובים להם ולעזור להם כי לא יכול שמנהלי בתי החולים לא יוכלו להפעיל את בתי החולים שלהם". 

בהמשך דבריו, התייחס יו"ר אסותא פרופ' שוקי שמר לעדויות שעלו במהלך הימים האחרונים בדבר תופעות לוואי לא נעימות לחיסוני הקורונה: "רואים אותן בעיקר אצל צעירים, יש לחלק גדול מהם תופעות לוואי דמויות שפעת קלה, חום קל, צמרמורת, הרגשה לא טובה ובחילה, והם מנוטרלים בערך ליום עבודה אחד". 

עוד הוסיף, כי: "המצבים האחרים לגבי כ־14 חולים שקיבלו שיתוק בפנים, צריך לדון האם זה כתוצאה מהחיסון, ואם כן, אז התופעה הזאת חולפת. השאלה השנייה שאין לה תשובה היא האם אותם חולים יכולים לקבל את המנה השנייה. כאשר אותה תופעה תחלוף, ניתן יהיה לקבל את המנה השנייה אך צריך לחכות להמלצת 'פייזר' ולראות מה קורה בישראל". 

עריכה: מיכל קדוש

14/01/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


בקרב איזו אוכלוסייה מזהים יותר תופעות לוואי מהחיסון?
בקרב איזו אוכלוסייה מזהים יותר תופעות לוואי מהחיסון?  |  צילום: אוליבייר פיטוסי/פלאש90
Paris