מבחן הפסטה הגדול

שף ברק אלופר הגיע לאולפן לבשל לנו 3 סוגי פסטה שונים • ההבדל במחיר ידוע לנו, אך האם ישנו הבדל בטעם? בדקנו, טעמנו, ודיווחנו


על רקע ההכרזה של חברת 'אסם' בדבר העלאת המחירים של מאות מוצרים, אליה הצטרפו חברות יבואניות ויצרניות נוספות, החלה מחאת צרכנים בהובלת מגיש תוכנית 'הצינור' גיא לרר. הוא שיתף פוסט שהפך ויראלי במהירות, ובו השווה בין פסטה 'אסם' הנמכרת ב-5.90 ש', לפסטות מתחרות של שתי חברות שונות הנמכרות בחצי מחיר. הבוקר, גולן יוכפז וענת דוידוב הזמינו לאולפן את השף ברק אלופר שערך מבחן טעימות, במטרה לענות על השאלה – האם באמת יש הבדלים שמצדיקים את פערי המחיר?

במבחן, השתמש השף ברק אלופר בשלוש פסטות מסוג פנה של החברות 'אסם', 'שדות' ו'טעמן'. האם המגישים יצליחו לעמוד על הבדלי טקסטורה, מרקם וטעם? אופן הבישול של שלושת הפסטות הינה זהה, והן כולן הוגשו באותו האופן - ברוטב עגבניות, ברוטב אליו אוליו וללא רוטב כלל. המגישים שהתאמצו עד מאוד לעמוד על ההבדלים, כשלו במשימה.

השף אלופר ציין כי "בין 'טעמן' ל'שדות' אין הבדל מבחינת המראה, 'אסם' היא פסטה קצת יותר ארוכה בפנה. זה ההבדל. מדובר באותו מפעל, אותו יצרן, אותו מוצר לגמרי. אין הבדל, במיוחד ברוטב עדין. אם הרוטב היה יותר מתובל או אגרסיבי, בכלל לא היה הבדל. הייתי צריך לסמן לעצמי את הפסטות כדי להבדיל".

באשר לעלות הייבוא השונה, שעשויה להשפיע על המחיר, אמר: "שלושת הפסטות לא מיוצרות בארץ. 'אסם' באיטליה והשתיים הנוספות בטורקיה. טורקיה זולה יותר לייבוא, זה בטוח. בגדול, עלות הייבוא אינה הסיבה לתת 50 אחוז יותר במחיר". כשנשאל הם להערכתו יהיה נבון מבחינה צרכנית להכין פסטה באופן ביתי, השיב: "בסוף, המוצרים האלה פונים למשק הביתי, לאמא שרוצה לעשות ארוחת צוהריים קלילה לילדים. אפשר לייצר לבד, אבל לא זה יהיה הפתרון".

גולן סיכם: "אפשר ללמוד מזה, שבמבחן הזה של הפסטה, הטענה מבוססת. אין טעם לשלם 5.90 על מוצר זהה או כמעט זהה שאפשר לקבל ב-2.90". השף הוסיף: "לגמרי, שכל אחד יעשה את החושבים שלו. אני ממליץ ללכת על מה שנוח לכם יותר בכיס. ההבדלים מינוריים. אני קורא לזה מבחן ה'טעים לא טעים'".

       

עריכה: עופרי גליכמן

02/02/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


השף ברק אלופר
השף ברק אלופר  |  צילום: 103fm
Paris