המהלך שיציל את המשק? החל מיום ראשון הקרוב, החליט קבינט הקורונה לבטל את התו הירוק במשק, מהלך שעשוי, בתקווה, להחזיר את הלקוחות לבתי העסק הרבים ברחבי הארץ. שי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות, שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והגיב לדברים.
"התו כבר פשט את הרגל, הוא לא רלוונטי, האומיקרון טרף את הקלפים, אני לא חושב שהציבור מתייחס אליו. הציבור בעיקר כועס ונראה לו הזוי שאנחנו מבקשים ממנו תו ירוק בכניסה. המציאות השתנתה, אנו רואים את זה גם בעולם, טוב עשה שר האוצר שהרים את הדגל. אני מקווה מאוד שאנשי משרד הבריאות והפוליטיקאים יידעו את תפקידם, ההחלטה של ביטול התו היא בהחלט ההחלטה נכונה".
בהמשך, הוסיף: "כרגע יש החלטת קבינט קורונה על ביטול התו החל משבוע הבא, צריכים לראות שהיא תיכנס לתוקף. במסעדות זה אמור להתבטל, כרגע הוא עדיין בתוקף. לתו הירוק היה היגיון, לא פסלנו את זה, לא ניהלנו מאבק נגדו. חשבנו שבחלל החיצוני זה היה הזוי עד שזה שונה. בשטח הפנימי היה לזה היגיון, עכשיו אנו רואים שהאומיקרון שינה את כללי המשחק ומיליונים נדבקים, והעניין הזה הפך להיות לא רלוונטי. כשכלי מאבד מהאפקטיביות שלו צריך לשים אותו במגירה, כרגע אין לו שום תועלת".
על המענקים לבעלי העסקים בישראל, אמר ברמן: "אנו במגזר העסקי דווקא צריכים לתמוך בדרך הזו של שר שמגלה אחריות כלפי המשק. מצד שני צריך כבר לקבל החלטות, אי אפשר למשוך את זה, צריך להבין שהעסקים בנויים על תזרימים וצריכים לדעת מה קורה אותם. הסיפור של האומיקרון זו המכה הכי חזקה שהייתה למגזר העסקי מתחילת הקורונה. אני חושב שהשר רוצה להראות שהוא נוהג בצורה אחראית, אנו תומכים בגישה הזו וחושבים שצריך לתת רק למי שבאמת נפגע. המצב קשה".
עריכה: מיכל קדוש