ורדה רזיאל ז'קונט אירחה בתוכניתה ב־103fm את ד"ר עודד קרבצ'יק, מאמן מנטלי ודוקטור לפילוסופיה של הפסיכולוגיה, אשר חבק את ספרו החדש 'טביעת אצבע - איך להתמודד עם סיפור חיינו'. בשיחה מלב אל לב, שיתף ד"ר קרבצ'יק על הדרך שהולידה את ספרו.
"הבחירה הלזו טביעת אצבע היא אמירה או עובדה שנתקלתי בה, כולנו מכירים את טביעות האצבע שלנו, אבל לא מייחסים להן חשיבות. אם נסתכל ונראה, נראה שלכל אדם טביעת אצבע משלו. השאלה האם טביעת האצבע מייצגת את הייחודית שלי? ואיך אני עם הייחודיות הזו מטביע בכל מקום שאני מגיע את טביעת האצבע שלי? וזה גם בתוך סיפור חיי", סיפר ד"ר קרבצ'יק בפתח השיחה.
בהמשך, ביקשה רזיאל ז'קונט לדון עמו על התהליך אותו עבר שהביא אותו לנקודה כיום - היותו מאמן מנטלי. "אחד הדברים שאנחנו יודעים אותם יותר ויותר ויותר, ואת יודעת תעוד לפני, זה שיש עוד שחקן בכל התנהלות שלנו בחיים וזו הנפש. ברוב המקרים היא מקבלת התייחסות רק במשמברים, על דלתו של הפסיכולוג לא ידפקו אנשים ויגידו 'החיים שלנו מדהימים, אנחנו רוצים לתחזק'. אנחנו פוגשים את הנפש שלנו במשברים, פותרים את המשבר ומזניחים אותה עוד הפעם. לנפש הזו ולנגזרות שלה יש הפשעה משמעותית על הביצועים שלנו בחיים".
עוד טען כי "אדם שמאמין לא פתאום הכול קל לא, זה שאני מאמין זה אומר שאין לי קשיים? האתגרים הם אותם אתגרים. אני לא יודע מה זה אדם שלא מאמין, יש אמונה רק בדבר אחר. להאמין שאין זה כמו להאמין שיש, זו אמונה וזו אמונה. אנחנו חיים על אמונות, אין לנו ברירה, אין לנו מספיק ידע. תורת הנפש היהודית באה ואומרת אמירה פשוטה - יש תוכנית, שולח, שליח ושליחות. השליח זה אתה, השליחות זו המשימה, ועל פי ההיגיון לכאורה היהודי השולח נתן לך את כל הכלים להצליח. רוב הכלים נסתרים, ואז קיבלת סיפור חיים. תפקידו של סיפור החיים, שאנחנו לא בוחרים אותו, פעם אחת לעזור לנו לחשוף יכולות שלנו ובפעם השניה להיות פלטרפורמה להשפיע על העולם".
עריכה: שני רומנו